FRANCUSKI EKSPERT: Hakeri oteli malezijski boing jer se suviše približio američkoj bazi!
Foto: Reuters

Mark Dugain

FRANCUSKI EKSPERT: Hakeri oteli malezijski boing jer se suviše približio američkoj bazi!

Planeta -
Reč je o vrlo snažnoj vojnoj bazi. Iznenađujuće je da su Amerikanci izgubili svaki kontakt sa nestalim avionom, izjavio je Dugain

Bivši predsednik francuske aviokompanije Proteus Erlajnza tvrdi da je Boing 777 Malezija Erlajnza na letu MH370 srušila američka vojska i potom sve zataškala.

Mark Dugain, stručnjak za avione, bivši šef aviokompanije i ugledni autor, veruje da su Amerikanci naciljali MH370 jer su se bojali terorističkog napada avionom na svoju vojnu bazu u Indijskom okeanu, poput onoga 11. septembra.

Dugain u analizi objavljenoj u uticajnom francuskom listu "Pariz Meč" smatra da opsežna potraga za malezijskim avionom neće dati rezultata jer se olupina ne nalazi tamo gde je spasioci traže. Prema Dugainu, avion je srušen usred Indijskog okeana blizu američke vojne baze.

"Reč je o vrlo snažnoj vojnoj bazi. Iznenađujuće je da su Amerikanci izgubili svaki kontakt sa nestalim avionom. Bez da ulazimo u teorije zavere, moguće je da su upravo Amerikanci srušili taj avion", izjavio je Dugain.

Francuz se pita kako je moguće da, u današnje vreme visoke tehnologije, objekt dugačak 63 metra nestane bez traga, sugerišući kako neko namerno nastoji da sakrije dokaze.

Dugain nije prvi koji za pad MH370 krivi američku vojsku, ali sve takve optužbe američke vlasti su kategorički odbacile. Francuski ekspert navodi svedočenja sa Maldiva gde je na dan pada navodno viđen "veliki avion koji leti jako nisko" prema američkoj bazi Diego Garsija

Par dana nakon nestanka aviona, lokalni mediji na Maldivima, udaljeni više od 700 km od vojne baze, raspisali su se o pronalasku avionskog aparata za gašenje požara na lokalnoj plaži. Ali, taj pronalazak nikad nije službeno potvrđen.

Dugain tvrdi kako je MH370 mogao da bude otet daljinski, uz pomoć hakera, a potom usmeren prema vojnoj bazi na ostrvu.

Teorija francuskog stručnjaka samo je jedna u nizu koje nastoje objasniti misteriozni nestanak "ukletog" aviona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track