REPUBLIKA SRPSKA DOBIJA LEPU TRADICIJU: Bečki bal prvi put u Banjaluci
Foto: Frontal.ba

Društveni događaj

REPUBLIKA SRPSKA DOBIJA LEPU TRADICIJU: Bečki bal prvi put u Banjaluci

Planeta -
Ova kulturna manifestacija, osim što ima za cilj da stvori nove i produbiti postojeće društvene, kulturne, političke i ekonomske veze između Banjaluke i Beča, imaće i humanitarni karakter

BANJALUKA - Jedan od najznačajnijih evropskih kulturno-humanitarnih događaja 14. februara sledeće godine stiže i u Banjaluku - U Kristalnoj dvorani hotela "Bosna", Dan zaljubljenih sigurno će biti i dan kada će se Banjaluka zaljubiti u Bečki bal, koji se već dugi niz godina održava u mnogim metropolama širom sveta.

Bečki spoj plesa, prefinjenosti, uživanja i kulturnog sadržaja po najvišim standardima trebalo bi da postane februarska tradicija Banjaluke.

"Sa Banjalukom imamo snažnu emotivnu vezu i naša istraživanja su jasno pokazala da postoji veliki interes društveno-kulturnih, političkih i privrednih krugova da se ta lepa bečka tradicija prenese i dugoročno ustanovi u Banjaluci. Bečki bal nije događaj koji samo služi za negovanje visoke kulture i tradicije, nego je i odlična mogućnost da se u elegantnoj atmosferi prodube odnosi sa poslovnim partnerima i sklope nova poznanstva sa donosiocima odluka iz diplomatije, društva, politike, medija i ekonomije iz Banjaluke i Beča“, rekao je Darko Miloradović, organizator Bečkog bala u Banjaluci.

Bečki bal je prethodne tri godine uspešno organizovan u Beogradu, o čemu svedoče i mnogobrojni medijski izveštaji puni reči hvale. Ova kulturna manifestacija, osim što ima za cilj da stvori nove i produbiti postojeće društvene, kulturne, političke i ekonomske veze između Banjaluke i Beča, odnosno Austrije i Republike Srpske, takođe će i u Banjaluci imati i humanitarni karakter zahvaljujući lutriji, koja je sastavni deo kulturnog događaja.

"Na prvom Bečkom balu vas očekuje ekskluzivan kulinarski, kulturni i društveni program. Sama činjenica da u programu učestvuje oko 30 vrhunskih umetnika iz Beča i Banjaluke, govori sama po sebi da pripremamo događaj koji mislim da Banjaluka do sada nije videla“, istakao je Miloradović.

U umetničkom delu programa učestvovaće uvaženi predstavnici plesnog i muzičkog života Republike Srpske, što će biti svojevrsna prilika i za razmenu kulture unutar ovog veoma važnog događaja. Više informacija o ceni ulaznica, konkretnom programu i učesnicima biće poznato uskoro.

(Frontal.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track