TRAGIČNI BOŽIĆNI BILANS U POLJSKOJ: 14 mrtvih i 27 povređenih u požarima
Foto: AP

Crni praznici

TRAGIČNI BOŽIĆNI BILANS U POLJSKOJ: 14 mrtvih i 27 povređenih u požarima

Planeta -
Ne pamtim ovako tragične praznike, bojim se da crni bilans nije konačan, kaže portparol vatrogasaca

VARŠAVA - U požarima na Badnje veče i Božić poginulo je u Poljskoj 14 ljudi, a 27 je povređeno, što su najcrnje statistike poljskih vatrogasaca za poslednjih nekoliko godina, saopštila je danas Državna vatrogasna straža.

"Ovo su sigurno najtragičniji praznici u poslednjih nekoliko godina. U proseku je proteklih godina u požarima tokom praznika ginulo u celoj Poljskoj oko osmoro ljudi. Ne pamtim ovako tragičnu statistiku. Ceo dan je pred nama i plašim se da crni bilans nije konačan", kazao je danas poljskoj televiziji TVN24 portparol Glavne komande poljskih vatrogasaca Pavel Frontčak.

Od početka božićnih praznika poljski vatrogasci izlazili su na teren u 1.700 intervencija. Od toga je bilo 460 požara u kojima je poginulo 14 ljudi, među njima i osmogodišnje dete, u požaru u jednom stanu u Poznanju.

"Noćni požari obično se primete kasno i šanse da nekoga iz požara spasimo smanjuju se praktično do nule", kazao je Frontčak i ponovo apelovao na Poljake da osvetljenje jelke i svetleće dekoracije stana isključe preko noći i kada odlaze od kuće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track