(VIDEO) HOĆE DA BUDE RUS: Ukajinski bokser prošetao majicu s Putinom usred Amerike
Foto: Pikabu.ru

Kad srce hoće

(VIDEO) HOĆE DA BUDE RUS: Ukajinski bokser prošetao majicu s Putinom usred Amerike

Planeta -
Njegova molba za državljanstvo došao je lično do Vladimira Putina, a ubrzo je stigao i odgovor

MOSKVA - Ukrajinski kik-bokser Aleksej Olejnik zatražio je i zvanično rusko državljanstvo direktno od predsednika Rusije Vladimira Putina, kog toliko voli da je na borbu u SAD nosio majicu s njegovim likom! Danas je stigla vest da mu je Putin ispunio molbu i da Olejnik dobija rusko državljanstvo.

"Duboko uvažni Vladimire Vladimiroviču, molim vas da udovoljite mom zahtevu za prijem u državljanstvo, jer ja sam sad državljanin Ukrajine, a velika želja mi je da budem državljanin Ruske Federacije i da živim i radim u Rusiji. Svesrdno podržavam vašu unutrašnju i spoljnu politiku i spreman sam da svojim sportskim dostignućima i radom služim za dobrobit Rusije", napisao je Olejnik Putinu.

Olejnik se proslavio u Rusiji kad je na borbu s američkim borcem Džaredom Rošoltom usred SAD izašao u majici na čijim je grudima odštampan lik Vladimira Putina u mačo fazonu.

"Većina normalnih ljudi u Ukrajini smatra da nam Rusija nije neprijatelj, nego brat. Kao odrastao i zreo čovek, ja sam iskazao svoj stav prema svemu tome - politici SAD, Ukrajini, Rusiji. Pokazao sam na čijoj sam strani, pokazao sam da podržavam normalan odnos prema ljudima s poštovanjem, a ne haos koji se dešava u Ukrajini", rekao je sportista za list Izvestija.

Pogledajte kako je Olejnik razbio hrvatskog borca Mirka Filipovića, poznatijeg kao Kro Kap.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track