(VIDEO) POTRAGA NAŠLA PRVI TRAG: Isplivali delovi nedaleko od mesta nestanka aviona
Foto: AP

Pretražuju svaki delić

(VIDEO) POTRAGA NAŠLA PRVI TRAG: Isplivali delovi nedaleko od mesta nestanka aviona

Planeta -
Potragu ometa velika oblačnost, ekipe krenule ka objektima koji plutaju u Javanskom moru

DŽAKARTA - Australijski avion primetio je objekte u moru na 1.126 kilometara od mesta na kom je avion "Er Azije" izgubio kontakt s kontrolom leta, izjavio je komandant baze vazdušnih snaga Džakarte Rir Maršal Bvi Putranto, javlja AP, prenosi Raša tudej:

Neizvesnosti (Foto: AP)
Neizvesnosti (Foto: AP)

"Ipak, ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo da je to deo nestalog aviona 'Er Azije'. Napredujemo prema tom mestu, ali radimo u ulovima velike oblačnosti", kazao je Putranto.

Avion malezijske kompanije "Er Azija" na letu Surabaja-Singapur nestao je u nedelju ujutro nad Javanskim morem sa 162 putnika i članova posade.

Očajni rođaci i prijatelji čekaju vesti (Foto: AP)
Očajni rođaci i prijatelji čekaju vesti (Foto: AP)

Nestali avion se najverovatnije srušio, izjavio je potpredsednik Indonezije Muhamad Jusuf Kala, dodajući kako vlasti nemaju informaciju o mogućem mestu pada aviona. Pomoć u pretrazi indonežanskim vlastima ponudili su Singapur, Australija i Malezija.

"Prema koordinatama koje su nam date i procena pozicije pada u more, hipoteza je da je avion na dnu mora", rekao je šef Nacionalne spasilačke agencije Indonezije Bambang Soelistjo.Trenutno spasilački timovi pretražuju područje gde je more duboko 40-50 metara.

http://www.youtube.com/watch?v=vlhyKg9By3M

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track