SREĆA DESETOČLANE PORODICE: Zakasnili smo na let i preživeli!

Slučajno izbegli tragediju aviona

SREĆA DESETOČLANE PORODICE: Zakasnili smo na let i preživeli!

Planeta -
Indonežanska porodica stigla na aerodrom i otkrila da je termin leta promenjen, ali to im nije javljeno. Ta greška im je spasla život

DŽAKARTA - Desetočlana indonežanska porodica zakasnila je na let malezijske kompanije „Er Ejža“ od Surabaje ka Singapuru u nedelju. Zahvaljujući tom kašnjenju od nekoliko minuta izbegli su sudbinu 162 osobe iz aviona koji je nestao iznad Javanskog mora.Porodica od šestoro odraslih i četvoro dece prvobitno je imala let zakazan za 7.30, ali je let pomeren za dva sata ranije.- Stigli smo na aerodrom da se prijavimo za let u 7.30, ali nam je rečeno da je let pomeren za 5.30 i da smo zakasnili. I falilo nam je samo nekoliko minuta da stignemo. Naravno, bili smo ljuti - rekla je Kristijanavati (36), koja je sa suprugom, decom, majkom, bratom i bratancima krenula u Singapur na doček Nove godine.

Greška i svađeOna kaže da im je avio-kompanija slala obaveštenje o promeni termina polaska.- Moj muž Ari nije proveravao mejl, a propustili smo i pozive prethodnih dana. Dok smo čekali nove karte, čuli smo kakva je sudbina zadesila avion u kojem je trebalo da budemo. Bila sam šokirana i plakala sam. Kao da je božji plan bio da moja porodica i ja ne budemo u tom avionu. Bila je to sreća u nesreći - rekla je Kristijanavati.

Praznično čudo- Dok smo čekali da uzmemo karte za novi let, prišao nam je zvaničnik aerodroma. „Ovo je verovatno najbolji božićni poklon koji je vaša porodica dobila. Avion kojim je trebalo da putujete srušio se“, rekao nam je on. Svi smo utrnuli, cela porodica. Izgubili smo duh. Ono što se desilo mojoj porodici je čudo, ali verujem da će bog izvesti čudo i za one porodice koje čekaju svoje najmilije - rekao je Ari Putro Kajono, Kristijanavatin suprug.Indonežanka je rekla da je njeno poverenje u kompaniju „Er Ejža“ poljuljano.- Putujemo u Singapur dva puta godišnje i uvek s tom kompanijom. Smatramo je sigurnom, ali je sad naše poverenje u njih poljuljano i držaćemo se „Garuda Indonezije“ - rekla je Kristijanavati.

Osmatranje završen i drugi dan potrage za avionom PRIMEĆENE NAFTNE MRLJEU vodama iznad kojih je nestao avion kompanije „Er Ejža“ juče su primećeni predmeti i naftne mrlje za koje nije sigurno da li su povezani s nestalim avionom, ali koje povećavaju sumnju da je avion završio na dnu mora. Australijski avion video je „sumnjive predmete“ u Javanskom moru, oko 1.120 kilometara od mesta gde je izgubljen kontakt s avionom.U potrazi za nestalim avionom učestvuje 12 brodova ratne mornarice Indonezije, pet aviona i tri helikoptera.- Prema koordinatama koje su nam date i procene pozicije pada u more, hipoteza je da je avion na dnu mora - rekao je šef Nacionalne spasilačke agencije Indonezije Bambang Soelistjo.Vlasnik kompanijeOVO JE PRAVA NOĆNA MORAVlasnik kompanije „Er Ejža“ Toni Fernandes nazvao je noćnom morom nestanak aviona sa 162 putnika i članova posade.- Proći ćemo kroz ovo mučenje zajedno. Budite jaki. Nastavite da budete najbolji. Molite se - poručio je svom osoblju preko Tvitera.O kompaniji „Er Ejža“- „Er Ejža“, čiji je avion u nedelju nestao iznad Javanskog mora, prva je niskotarifna avio-kompanija u Jugoistočnoj Aziji- Generalni direktor i vlasnik „Er Ejže“ Toni Fernandes kupio je 2001. s poslovnim partnerima tu kompaniju i njena dva aviona za samo 26 centi- On je kupovinom preuzeo dug od 11,4 miliona dolara- Za samo godinu dana kompanija je počela da pravi profit i da leti na nove destinacije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track