OKONČANA I TALAČKA KRIZA U MONPELJEU: Predao se naoružani napadač na zlataru
Foto: AP Photo

Posle 7 sati pregovora

OKONČANA I TALAČKA KRIZA U MONPELJEU: Predao se naoružani napadač na zlataru

Planeta -
Držao dve žene kao taoce. Incident nije povezan s nasiljem islamista u Parizu u kojem je trodnevno nasilje završeno juče, uz najmanje 20 žrtava, uključujući tri naoružana napadača

PARIZ - Naoružani muškarac koji je upao u juvelirnicu u Monpeljeu na jugu Francuske i držao dve žene kao taoce, posle sedmočasovnih pregovora se predao policiji, javio je rano jutros Frans pres, pozivajući se na izjave zvaničnika.

Prema njihovim navodima, ovaj incident nije bio povezan sa nasiljem islamista u Parizu. Tužilac u Monpeljeu Kristof Bare rekao je AFP-u da je naoružani čovek ušao u juvelirnicu ali da nije bilo pokušaja pljačke i da njegov motiv nije poznat, kao i da ovaj incident "nije povezan sa događajima u Parizu".

Radnica i supruga vlasnika juvelirnice puštene su nepovređene.

Trodnevno nasilje u Parizu završeno je juče, uz najmanje 20 žrtava, uključujući tri naoružana napadača, podseća AP.Ubijena su četiri taoca, dvojica braće Said i Šerif Kuaši povezani sa Al-kaidom, koji su u sredu upali u redakciju satiričnog časopisa "Šarli ebdo" (Charlie Hebdo) i ubili 12 osoba, kao i jedan njihov saučesnik koji je držao ubijene taoce u jevrejskoj bakalnici, pokušavajući da pomogne u bekstvu braći Kuaši.

Američka novinska agencija navodi da je četvrta osumnjičena, žena napadača iz bakalnice, u bekstvu. Za danas je predviđen sastanak ključnih članova francuske vlade, na kom će se odlučivati o merama za sprečavanje ponavljanja takvih napada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track