TALAC IZ ŠTAMPARIJE: Braća Kouši su bili dobri prema meni, napravio sam im kafu!
Foto: Printscreen

Izjavom šokirao svet

TALAC IZ ŠTAMPARIJE: Braća Kouši su bili dobri prema meni, napravio sam im kafu!

Planeta -
Nije mi žao što su ubijeni, ali sam osetio malo samilosti prema njima. Ne znam da li je u pitanju Stokholmski sindrom, ali oni su bili fini prema meni, navodi Mišel Katalano

PARIZ - Mišela Katalana, vlasnika štamparije u kojoj se u petak odvijala talačka kriza, zarobili su braća Kouši, bežeći od policije pošto su dan ranije izvršili masakr u redakciji Šarli ebdo.

Katalano, otac dvoje dece je izjavio kako su braća bili veoma ljubazni prema njemu. Braća su naoružani upali u štampariju i odmah rekli "Ne brini, samo želimo da uđemo".

"Video sam puške i bilo mi je jasno da moram da ih slušam. Međutim, uopšte nisu bili agresivni. Prema meni su bili veoma ljubazni i oslovljavali me sa gospodine", navodi Katalano i dodaje im je napravio kafu.

Foto: Fonet/AP
Foto: Fonet/AP

Jedan od braće je imao ranu na vratu, a tralačka kriza je trajala osam sati, posle čega su otmičari ubijeni.

"Nije mi žao što su ubijeni, ali sam osetio malo samilosti prema njima. Ne znam da li je u pitanju Stokholmski sindrom, ali oni su bili fini prema meni", zaključuje Katalano.

Inače, Lilian Leper (27), grafički dizajner zaposlen u štampariji, više se od šest sati nalazio samo nekoliko metara od braće Kuaši, sakriven u kartonskoj kutiji, a njegove informacije koje je slao putem SMS-a policiji su bile od neprocenjive vrednosti. On je obaveštavao gde se nalaze braća, o čemu razgovaraju i o rasporedu prostorija štamparije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track