NAJAVA PREOKRETA: Sedam zemalja EU traži ukidanje sankcija Rusiji!
Foto: Beta Ap

U susret briselskom samitu

NAJAVA PREOKRETA: Sedam zemalja EU traži ukidanje sankcija Rusiji!

Planeta -
U Briselu 19.januara, na sastanku šefova diplomatije EU članica, biće predstavljen dokument koji je zajednički izrađen od strane šefova diplomatije, a koji predstavlja platformu ukidanja sankcija Rusiji i normalizaciju odnosa Rusije i EU

Sedam članica Evropske Unije će zahtevati ukidanje sankcija protiv Rusije na predstojećem samitu šefova diplomatije zemalja EU koji se održava 19. januara u Briselu.

Informaciju je objavila ruska novinska agencija TASS pozivajući se na diplomatski izvor iz EU, a članice koje će zahtevati ukidanje sankcija protiv Rusije su Austrija, Mađarska, Italija, Kipar, Slovačka, Francuska i Češka.

Ove zemlje prednjače u inicijativi hitne normalizacije odnosa sa Rusijom, a izjave lidera ovih zemalja iz prethodnog perioda potvrđuju da su one zagovornik smanjivanja tenzija i uspostavljanja boljih odnosa sa Ruskom Federacijom, prenosi Pravda.

Kako piše sajt ruske televizijske stanice „Zvezda“, ove zemlje će predstaviti u Briselu 19.januara, na sastanku šefova diplomatije EU članica, dokument koji je zajednički izrađen od strane šefova diplomatije pomenutih zemalja, a koji predstavlja platformu ukidanja sankcija Rusiji i normalizaciju odnosa Rusije i EU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track