BORIO SE PROTIV SRBA U BOSNI: Vođa Al Kaide godinu dana ratovao za muslimane u BiH!
Foto: Printscreen Yt

Kalio zanat na Balkanu

BORIO SE PROTIV SRBA U BOSNI: Vođa Al Kaide godinu dana ratovao za muslimane u BiH!

Planeta -
Naser al Ansi stigao je 1995. u Bosnu i Hercegovinu gde je obučavan u muslimanskim vojnim logorima i borio se protiv Srba. Posle godinu dana vratio se u Jemen

SANA - Vođa Al Kaide na Arapskom poluostrvu Naser bin Ali al Ansi, koji je postao poznat širom sveta posle objavljivanja video-snimka u kojem je u ime svoje terorističke organizacija preuzeo odgovornost za masakr u Parizu, borio se 1995. u Bosni i Hercegovini.

Al Ansi je oko godinu dana boravio u Bosni i Hercegovini, gde se obučavao u muslimanskim vojnim logorima i borio se protiv Srba, prenosi CNN. Posle godinu dana, vratio se u Jemen.

Šefa Al Kaide Osamu bin Ladena upoznao je 1998. godine i odmah se zvanično priključio toj terorističkoj organizaciji.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

U novembru 2014. godine objavljen je jedna intervju sa Al Ansijem i u uvodu je predstavljena njegova biografija u kojoj je navedeno da je bio u džihadu u Jemenu, BiH, Kašmiru, Avganistanu, Tadžikistanu, Filipinima, Siriji i Turskoj. U novembru 2013. jemenski novinar Abdul Razalj al Džamal objavio je intervju u kojem je navedena i opširna biografija Al-Ansija u kojoj takođe stoji da se borio u BiH. Delove tog intervjua preveli su i prenijeli internet sajtovi koji prate terorističke grupe i njihove aktivnosti.

U bezbednosnim agencijama BiH u toku su provjere da li je tačna informacija o njegovom boravku u BiH.

(Glas Srpske)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track