(FOTO) POTERA GODINE: Uhapšeni maloletni Boni i Klajd na Floridi
Foto: AP

Uhvaćeni na spavanju

(FOTO) POTERA GODINE: Uhapšeni maloletni Boni i Klajd na Floridi

Planeta -
Policija je sve vreme upozoravala da bi par mogao da bude opasan i da su postali sve smeliji na svom putu preko više država

PANAMA SITI BIČ - Dvoje američkih tinejdžera, koje su mediji prozvali novim Boni i Klajdom, uhapšeni su na Floridi, saopštile su danas vlasti Kentakija.

Dalton Hejs (18) i Šajen Filips (13) uhapšeni su 10 minuta posle ponoći po lokalnom vremenu, bez ikakvog incidenta u Panama Siti Biču na Floridi, saopštila je policija.

Dvoje tinejdžera, koji su u proteklih nekoliko dana zadali glavobolju vlastima više američkih država, pronađeni su dok su spavali u automobilu "tojota tundra", koji su ranije ukrali.

Vlasti nameravaju da izruče Hejsa i Filipsovu državi Kentaki, gde će biti suočeni sa optužnicama za više krivičnih dela, prenose američki mediji.

Policija u Kentakiju saopštila je ranije da su njih dvoje ukrali najmanje tri automobila, a u nekim od njih bilo je vatreno oružje.

Nestanak Filipsove prijavio je njen otac 3. januara u Grejsonu, država Kentaki, a primećena je devet dana kasnije u društvu Hejsa u prodavnici maloprodajnog lanca "Volmart" u Meningu, država Južna Karolina, oko 750 kilometara dalje.

Duo, nalik na Boni i Klajda, napustio je ovu lokaciju, u crvenoj "tojoti takoma" iz 2006, u kojoj se nalazio pištolj, kada su je ukrali. Oni su zatim viđeni oko 400 kilometara dalje u okrugu Henri, država Džordžija, gde su ostavili automobil i ukrali drugi - srebrnu "tojotu tundra", koja je na zadnjem sedištu imala dva pištolja.

Za sada nije poznato gde su pokupili treći automobil, ali policija navodi da su osumnjičeni za tri krađe motornih vozila. Policija je sve vreme upozoravala da bi par mogao da bude opasan i da su postali sve smeliji na svom putu preko više država.

Majka odbeglog mladića je rekla je njen sin nedavno počeo da se zabavlja sa Čejen i da nije znala da ona ima samo 13 godina, javio je NBC Njuz. Sin joj je poslao poruku 6. januara u kojoj je pisalo da ne brine, da je on dobro i da ima "puno para i hrane".

"Volim te, laku noć, lepo sanjaj", završio je Hejs poruku majci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track