Jedan me držao za kosu, a drugi silovao

Potresna ispovest

Jedan me držao za kosu, a drugi silovao

Planeta -
Opirala sam se, ali su me savladali. Silovali su me obojica, a nakon toga Pero Vincetić je tražio da se operem i ponovo me silovao

ZAGREB - Tunde Benković, Mađarica iz Orašja u BiH, odlučila je da za zagrebački Jutarnji list prepriča stravičan događaj, koji se odigrao 1992. godine. Tada ju je silovao Pero Vincetić, lokalni zapovednik Hrvatskog veća odbrane, koji je komandovao 5. bojnom Vojne policije Posavina-Orašje.

"Nisam striptizeta", bilo je jedino što je uplašena Tunde Benković jedne večeri 1992. uspela da izustiti kada joj je Pero Vincetić, u društvu jednog vojnog policajca HVO-a, rekao da se skine. Kada je, tada 30-godišnja devojka, odbila da se skine Vincetić ju je snažno povukao za kosu i kolegi Mati naredio da je svuče. Iako se opirala, nije mogla da ih savlada.'Tukli su me, mučili i silovali, sanjam to i dalje svaku noć". Pero Konj (tako su u Orašju zvali Vincetića) tada je naredio Mati da me uhvati za kosu, što je ovaj učinio i povukao me prema podu. Pala sam, a onda mi je Vincetić prišao s leđa i silovao me. Potom su zamenili uloge. Bilo je strašno, bojala sam se da će me nakon toga ubiti" ispričala je za Jutarnji list Tunde dodajući da je Pero potom zatražio da se opere, a onda je ponovno silovao.

"Čupao me za kosu, iživljavao se i tražio da govorim kako me to uzbuđuje. Bilo je strašno, užasno, trajalo je celu večnost", kaže nesrećna žena, koja se kasnije udala za Hrvata iz Orašja.

Tunde danas živi u Mađarskoj, a javila se nakon što su ona i suprug saznali da je Tužilaštvo BiH krajem februara podiglo optužnicu protiv Pere Vincetića. Optužnica ga tereti za višestruka silovanja, lišavanje slobode i fizičkog zlostavljanja jednog civila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track