SPREČEN NAPAD TERORISTA NA STADION:  Francuska policija uhapsila grupu Čečena!
Foto: Rojters

Pronađen eksploziv

SPREČEN NAPAD TERORISTA NA STADION: Francuska policija uhapsila grupu Čečena!

Planeta -
Slučaj još nije predan antiterorističkom odeljenju Kancelarije glavnog tužitelja u Parizu, a lokalna televizijska stanica LCI izvestila je kako je moguće da se radi o organizovanom kriminalu i međusobnim osvetničkim pohodima čečenskih bandi

Policija je uhapsila petoricu Čečena na jugu Francuske pod sumnjom da pripremaju teroristički napad, kazao je izvor iz policije, gotovo dve nedelje nakon što su islamistički militaristi u toj zemlji ubili 17 ljudi.

Izvor je kazao da su četvorica uhapšena u Montpeljeu, odnosno u blizini grada, dok je peti uhapšen Beziersu. Novine Midi Libre izvestile su kako su policajci nedugo pre akcije hapšenja u blizini stadiona u Beziersu pronašli veću količinu eksploziva.

Slučaj uprkos tome još nije predan antiterorističkom odeljenju Kancelarije glavnog tužitelja u Parizu, a lokalna televizijska stanica LCI izvestila je kako je moguće da se radi o organizovanom kriminalu i međusobnim osvetničkim pohodima čečenskih bandi.

Francuska je, nakon napada na redakciju satiričkog nedeljnika Šarli ebdo u kojem je poginulo 12 ljudi, u visokom stanju pripravnosti. Još petoro ljudi poginulo je u naredna dva dana u napadima koji su šokirali svet.

U Čečeniji gde većinsko stanovništvo čine muslimani održane su najveće demonstracije zbog karikatura proroka Muhameda koje je Šarli ebdo objavio prošle nedelje, nazivajući ih vulgarnim i nemoralnim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track