DODIK: Ministar Tučić podneo ostavku zbog prodaje oružja Ukrajini
Foto: Marina Lopičić

Nije hteo da prlja ruke

DODIK: Ministar Tučić podneo ostavku zbog prodaje oružja Ukrajini

Planeta -
Oni koji su dobili vlast na nivou BiH neka sada odlučuju o tome, a mi ćemo ostati principijelno protiv isporuke oružja na prostor gde se ratuje, kaže predsednik Republike Srpske

BANJALUKA - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Boris Tučić podneo je ostavku zbog prodaje naoružanja iz BiH Ukrajini, izjavio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Dodik je naveo da je razlog za ostavku to što Tučić nije želeo da da saglasnost da se proda oružje iz BiH Ukrajini, vođen principom da ne bi trebalo učestvovati u isporuci oružja zemlji koja ratuje sa Rusijom. Predsednik RS je kazao da se na Tučića vršio ogroman pritisak, a da je on moralno postupio i podneo ostavku, koju je on kao predsednik SNSD, stranke koja ga je kandidovala, ostavku prihvatio.

"Oni koji su dobili vlast na nivou BiH neka sada odlučuju o tome, a mi ćemo ostati principijelno protiv isporuke oružja na prostor gde se ratuje", rekao je Dodik i podsetio da je "Rusija jasno rekla šta misli o toj isporuci i da za BiH, odnosno RS ne bi bilo dobro da u tome učestvuje".

Dodik je to rekao u Palati RS u Banjaluci na konferenciji za novinare, preneli su lokalni mediji, a tema konferencije je aktuelna situacija u Republici Srpskoj i BiH.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track