(VIDEO) GRADONAČELNIK NJUJORKA UPOZORAVA: Stiže nam najjača snežna oluja u istoriji!
Foto: Printskrin

Njujork zatrpan snegom

(VIDEO) GRADONAČELNIK NJUJORKA UPOZORAVA: Stiže nam najjača snežna oluja u istoriji!

Planeta -
Očekuje se da će pasti metar i po snega, otkazano 1.800 letova, a Njujorčanima se savetuje da ne izlaze iz kuća i pogotovo da ne idu peške po gradu

NJUJORK - Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio upozorio je sugrađane da se njihovom gradu približava najjača snežna oluja u istoriji.

Američku Istočnu obalu, od Filadelfije do Njujorka, pogodila je nezapamćena snežna oluja, a meteorolozi predviđaju da bi, zbog rekordnih padavina, snežni prekrivač mogao da dostigne 90 centimetara snega.Vazduhoplovne kompanije otkazale su skoro 1.800 letova, prenela je agencija Rojters.

De Blazio je rekao da će mećavu pratiti izuzetno jak vetar. Zato je savetovao Njujorčanima da ne sedaju za volan i da, ako baš ne moraju, ne idu nikuda pešice, jer bi jaka oluja mogla da obara drveće, prenosi USA Today, gde možete da pogledate i vremensku prognozu za SAD.

"Ne potcenjujte opasnost koja nam se primiče. Glavni udar očekujte u ponedeljak uveče. Zato će škole u ponedeljak raditi, a u utorak najverovatnije neće”, naglasio je de Blasio.

On je obećao da će gradske službe odraditi svoj posao iako ih čeka raščišćavanje ulica i puteva u dužini 10.000 kilometara, koliko iznosi rastojanje od Njujorka do Los Anđelesa.

Nacionalna meteorološka služba izdala je upozorenje na snežnu mećavu u severnom delu Istočne obale, a američke savezne države od Nju Džersija do Indijane su pod upozorenjem do utorka.

Najveće snezne padavine u Njujorku zabeležene su 11. i 12. februara 2006. godine kada je izmereno 68 centimetara snega.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track