(VIDEO) TAJVAN SLAVI HEROJA: Pilot usmerio avion u reku da ne padne na zgrade i ubije još ljudi!
Foto: Printscreen

Istraga

(VIDEO) TAJVAN SLAVI HEROJA: Pilot usmerio avion u reku da ne padne na zgrade i ubije još ljudi!

Planeta -
S obzirom na putanju leta, pilot je skrenuo s pravca da bi izbegao da udari neki soliter i padne na naseljene kvartove, kažu stručnjaci

TAJPEJ - Pilot tajvanske avio-kompanije "Trans Azija ervejz", koji je poginuo juče u spektakularnom padu aviona u prestonici Tajpeju, namerno je usmerio avion ka reci kad je shvatio da će se srušiti da bi izbegao da se obruši na zgrade i tako izazove još veće ljudske žrtve.

Pilot je vijugao između solitera (Foto: Printscreen YouTube)
Pilot je vijugao između solitera (Foto: Printscreen YouTube)

On je jedna od najmanje 31 osobe poginule kad je avion udario u most i pao u plitku reku. Spasilačke ekipe traže još 12 nestalih i pokušavaju da uz pomoć dizalice izvuku olupinu na obalu, saopštili su zvaničnici. Nesreću je nekim čudom preživelo 15 putnika, pošto se avion, kratko po poletanju, zanjihao i proleteo između zgrada, desnim krilom zakačio nadvožnjak s mostom i pao u reku Kilung.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Nikada nisam video nešto ovako. To je bez presedana", rekao je volonter spasilac s prezimenom Čen o najnovijoj u nizu avionskih nesreća s kojima je azijske vazduhoplovne kompanije susreću u proteklih 12 meseci. U avionu se nalazilo 58 ljudi, od kojih 31 turista iz Kine, uključujući pet članova posade.

Spaioci su izvukli tela pilota i kopilota, a pronađena je i crna kutija. Stručnjaci kažu da je pilot očigledno pokušavao da izbegne solitere i naseljene četvrti.

"S obzirom na putanju leta, pilot je skrenuo s pravca u pokušaju da izbegne prepreke. Čini se da je svesno pokušao da izbegne dodatne žrtve, pa je uleteo u reku. To je bilo vrlo hrabro s njegove strane", izjavio je analitičar iz Hongkonga Danijel Cang.

Očekuje se zvanično saopštenje o uzroku nesreće.

http://www.youtube.com/watch?v=nD8jNfQvoRw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track