(VIDEO) NARANDŽASTI ALARM: Sloveniju zahvatila najveća snežna mećava ove zime
Foto: Printscreen Yt

Ne prestaje da veje

(VIDEO) NARANDŽASTI ALARM: Sloveniju zahvatila najveća snežna mećava ove zime

Planeta -
Zatvorena su tri granična punkta za kamione, vozači su upozoreni na povećani oprez i moguće zastoje, a škole su zatvorene u dva mesta na zaadu zemlje

LJUBLJANA - Najavljena snežna mećava zahvatila je danas Sloveniju zbog čega su zatvorene pojedine škole, a zavedena ograničenja u drumskom saobraćaju, javio je AP prenoseći da su vlasti saopštile danas da je današnja mećava najveća ove zime.

Prema njihovom saopštenju, obilne snežne padavine i jak vetar pogodili su prvo zapadni deo zemlje, a očekuje se da se nevreme tokom dana proširi na celu teritoriju države.

Saobraćajna policija zatvorila je tri granična punkta za kamione kako bi bilo izbegnuto stvaranje kolona i njihovo zaglavljivanje na putevima. Vozači su upozoreni na moguće zastoje i rečeno im je da napune rezervoare pre nego što krenu na put, uz savet da ostanu kod kuće ako je to moguće.

Za sada, škole su zatvorene u dva mesta na zapadu države, a više zatvaranja se očekuje tokom dana.

U Sloveniji je proglašen narandžasti stepen opasnosti od vremenskih nepogoda, u nekim delovima i crveni.

Stručnjaci najavljaju da će u većem delu Slovenije u proseku pasti više od 40 centimetara snega, a u nekim delovima zemlje i preko 70 - posebno na severoistoku, oko Maribora i južnim krajevima na području Novog Mesta, dok se u primorju očekuju i veoma jaki udari vetra.

Službe civilne zaštite u gradovima preporučile su građanima da idućih dana umesto ličnih vozila koriste javni prevoz, a starije građane pozvale su da ne izlaze iz stanova bez potrebe.

http://www.youtube.com/watch?v=8iLvJ84NBUQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track