STROS-KAN: Orgijao sam retko i bez divljanja BIVŠA PROSTITUTKA: Bio je brutalan, video je da plačem!
Foto: AP

Buvši direktor MMF na sudu

STROS-KAN: Orgijao sam retko i bez divljanja BIVŠA PROSTITUTKA: Bio je brutalan, video je da plačem!

Planeta -
Dominik Stros-Kan svedočiće tri dana u procesu u kom je optužen da je podvodio prostitutke, a svedoče i devojke koje su učestvovale u orgijama

LIL - Bivši direktor MMF Dominik Stros-Kan izjavio je u sudu u Lilu da su seksualne orgije kojima je prisustvovao bile veoma retke i da tu nije bilo nikakvih "divljih aktivnosti", preneo je britanski BBC.

Bivši direktor MMF-a i nekada najizgledniji kandidat socijalista za predsednika Francuske optužen je za organizovanje lanca prostitucije u luksuznom hotelu "Karlton" u Lilu, gradu na severu zemlje, po kojem su mediji nazvali slučaj "Afera Karlton". Njegova odbrana ne poriče da je učestvovao u seksualnim zabavama u tom hotelu, ali tvrdi da nije znao da su prisutne devojke bile prostitutke.

Stros-Kan je danas pred sudom ponovo negirao da mu je bilo poznato da su devojke bile prostitutke. Na pitanje sudije da li se "predomislio" povodom te svoje tvrdnje, koja predstavlja ključnu tačku njegove odbrane, Stros-Kan je odgovorio: "Ne."

S druge strane, Indipendent prenosti svedočenje bivše prostitutke Munije, koja je u sudu prepričala incident sa jedne orgnije na kojoj su, pored nje, bile još četiri prostitutke. Munija kaže da je bila "veoma nesrećna" kad joj je Stros-Kan tražio analni seks.

"Mnogo sam plakala... DSK je sigurno znao da sam nesrećna", rekla je. Upitan da prokomentariše to, Stros-Kan je rekao da "nije imao utisak da ga je na bilo koji način odbijala".

"Ako žena kaže 'ne', to znači ne", rekao je, ali je priznao da su "potčinjavanje" i "dominacija" bili "deo igre" na "svingerskim zabavama". Munija je mogla da pokaže da "nije voljna", rekao je, "ali nikad nije imala primedbe".

Ovaj argument je važan jer istražitelji tvrde da bi optuženi samo od plaćene prostitutke tražio da mu ispuni ovakvo nastrane zahteve bez obzira na njene želje. Da je mislio da je Munija "obična" učesnica orgija, devojka koja prosto voli da svinguje, ne insistirao na analnom seksu ako je i ona ne želi.

Munija je precizirala da je pristala na analni seks, koji je trajao 20 do 30 minuta, ali da je bio "malo brutalan jer je mogao da vidi da ne želim to da radim".

Sudija je zatim pročitao Muniji njenu prvobitnu izjavu u kojoj je taj seksualni odnos opisala kao "životinjski i protivprirodni" i pitao je da li stoji pri toj izjavi.

"Da. U svakom slučaju, tog dana je bilo baš tako", potvrdila je ta bivša prostitutka i dodala joj je bilo plaćeno pre nego što se upoznala sa Stros-Kanovim prijateljima, ali da joj nije on lično plaćao. "Nije moglo da bude sumnje u to da su svi znali da je devojkama plaćeno", kazala je.

A na pitanje zar nije baš nimalo posumnjao da je neka od sedam devojaka koje su uglavnom same dolazile na svingerske zabave prostitutka, Stros-Kan je odrezao: "Nikad".

"Da sam znao, nikad ne bih pristao. Mislio sam da dolaze zbog uzbuđenja i avanture. Na pamet mi nije palo da dolaze samo zbog mene", rekao je on.

Stros-Kan je još rekao da je učestvovao samo u 12 orgija tokom tri godine, "četiri puta godišnje".

"Imao sam da obavljam druge stvari", dodao je.

Korišćenje usluga prostitutki u Francuskoj nije ilegalno, ali njihovo podvođenje jeste pa bi, ukoliko bude proglašen krivim, Stros-Kan mogao da se suoči sa zatvorskom kaznom od deset godina i novčanom od 1,5 miliona evra.

Očekuje se da će on svedočiti tri dana. Jutros su ga presrele članice grupe Femen, koje su polunage skočile na automobil u kojem se on dovezao do suda u Lilu. Tri žene, koje su iznenada skinule odeću pokazujući uvredljive slogane na svojim telima i uzvikujući pogrdne reči, policija je brzo opkolila i privela, a automobil u kojem se nalazio Stros-Kan ušao je u podzemnu garažu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track