CIPRAS: Merkelova je ljubazna osoba, verujem da ćemo se dogovoriti o evrozoni
Foto: Reuters

Optimista

CIPRAS: Merkelova je ljubazna osoba, verujem da ćemo se dogovoriti o evrozoni

Planeta -
Premijer Grčke kaže da njegovoj vladi ne treba novac, nego vreme da realizuje reformske planove

BERLIN - Grčki premijer Aleksis Cipras rekao je da je uveren u napredak u novim razgovorima ministara evrozone koji će danas biti održani u Briselu.

"Nije nam potreban novac. Potrebno nam je vreme da realizujemo naše reformske planove. Obećavam vam da će Grčka biti drugačija zemlja kroz šest meseci", izjavio je Cipras za nemački nedeljnik Štern, prenosi AFP.

On je naveo da danas očekuje teške razgovore na sastanku ministra finansija EU, ali da je uveren u napredak, jer, kako je istakao, crpi snagu iz podrške grčkog naroda.

"Tražim rešenje u kojem će sve strane dobiti. Želim da spasem Grčku od tragedije i Evropu od podele", istakao je Cipras. Da bi uspeo u svojoj nameri, grčkom premijeru je potrebna podrška Nemačke i njene kancelarke Angele Merkel.

"Nju (Merkel) doživljavam kao ljubaznu osobu. Ona nije tako stroga kakvom je mediji predstavljaju", rekao je grčki premijer o nemačkoj kancelarki.Cipras je ocenio da je ona pre svega pragmatična političarka koja ne želi da ugrozi budućnost Evrope.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja