(VIDEO) BEG IZ PAKLA DEBALJCEVA: Stotine ukrajinskih vojnika predalo oružje i diglo ruke uvis!
Foto: Printscreen News Front

Kijev povukao snage

(VIDEO) BEG IZ PAKLA DEBALJCEVA: Stotine ukrajinskih vojnika predalo oružje i diglo ruke uvis!

Planeta -
Petar Porošenko potvrdio da povlači vojsku. Kijevske snage masovno predaju oružje, sada drže samo 10 odsto grada. Belorusija im nudi bezbedan koridor za povlačenje

KIJEV/DEBALJCEVO - Predsednik Ukrajine Petar Porošenko objavio je da povlači svoju vojsku iz grada Debaljceva, oko kog se danima vode krvave borbe sa snagama samoproglašene Donjecke Narodne Republike, javlja AFP.

"Ukrajinska vojska je zajedno sa Nacionalnom gardom jutros okončala operaciju planiranog i organizovanog povlačenja iz Debaljceva. Možemo da kažemo da je dosad 80 odsto naših jedinica napustilo taj grad", rekao je Porošenko u audio-poruci koju je objavila njegova pres služba.

Porošenko je pre polaska na prvu liniju fronta, pohvalio ukrajinske snage za ispunjavanje dužnosti u odbrani Debaljceva i rekao da su oni svetu pokazali "pravo lice bandita i separatista koji imaju podršku Rusije."

Na stotine ukrajinskih vojnika od jutros se predaje proruskim snagama u istočnom ukrajinskom gradu Debaljcevu, saopštila je danas pres služba proruskih snaga.

http://www.youtube.com/watch?v=wcBmUEZDKH4

"U Debaljcevu je masovna predaja oružja ukrajinskih snaga. Tih ljudi ima na stotine", rekao je zvaničnik proruskih snaga Maksim Leščenko, prenela je agencija Rojters.

14.23 -

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track