(VIDEO) NOVA MODA: Obukao se kao imam, nosio Kuran, pa prošetao po gradu i snimio reakcije ljudi
Foto: Printscreen Yt

Eksperiment

(VIDEO) NOVA MODA: Obukao se kao imam, nosio Kuran, pa prošetao po gradu i snimio reakcije ljudi

Planeta -
Da čujete šta su stanovnici Milana sve izgovorili studentu Hamdiju Mahisenu

MILANO - Posle napada muslimanskih terorista u Parizu i Kopenhagenu, tenzije između muslimana i Italijana postale su veoma zategnute, a jedan egipatski student odlučio je da ispita trenutno stanje tako što će se prošetati ulicama Milana obučen kao imam i s Kuranom u ruci.

Student Hamdi Mahisen je pet sati šetao i snimao reakcije ljudi koji su ga vređali. Prolaznici su mu govorili da je taliban i zapitkivali da li ima pištolj ispod tunike. Hamdi, koji tečno govori italijanski jer živi u Milanu s roditeljima, izjavio je za Republiku da je uveren da bi njegov eksperiment drugačije prošao na ulicama Njujorka ili Pariza.

http://www.youtube.com/watch?v=NPbG2qRZuUU

Njegov video-snimak pojavio se samo nedelju dana posle snimka koji je jevrejski novinar Zvika Klajn napravio u Parizu. Klajn je hteo da skrene pažnju na sve snažniji antisemitizam u glavnom gradu Francuske, pa je stavio na glavu prepoznatljivu jarmulku (kapicu koju nose jevrejski muškarci) i uspeo je bez po muke - i njegova skrivena kamera otkrila je podjednako ružnu stranu francuskog glavnog grada.

http://www.youtube.com/watch?v=AltyhmrIFgo
(RadioSarajevo.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track