(VIDEO) PANIKA U DUBAIJU: Gori zgrada koja se zove Buktinja, evakuisano na stotine
Foto: Reuters

Jedna od najviših na svetu

(VIDEO) PANIKA U DUBAIJU: Gori zgrada koja se zove Buktinja, evakuisano na stotine

Planeta -
Vatra je izbila na 50. spratu tog solitera od 79 spratova
1 / 4 Foto: AP

DUBAI - Na stotine ljudi evakuisano je u Dubaiju kada je izbio požar približno dva sata posle ponoći po lokalnom vremenu u jednoj od najviših stambenih zgrada u svetu, Torč (The Torch), što u prevodu na srpski jezik znači baklja ili buktinja.

Foto: AP
Foto: AP

Prema lekarskim izvorima, nema poginulih ni povređenih, plamen je stavljen pod kontrolu, a stanarima okolnih nebodera kod marine Dubai oko četiri sata i 30 minuta dozvoljeno da se vrate u svoje zgrade.Stanari "Torča" čekaju da im se zvanično odobri povratak u zgradu, ali će oni sa viših spratova morati da sačekaju nekoliko dana.

http://www.youtube.com/watch?v=mXNMaCBw-Lk

Vatra je izbila na 50. spratu tog solitera od 79 spratova, javio je dnevnik "Galf njus" (Gulf News), pozivajući se na izjavu jednog stanara, preneo je AFP. Očevici navode da su sa delova zgrade koje je zahvatio plamen padali metalni delovi i staklo. Tokom požara saobraćaj u toj gusto naseljenoj oblasti je preusmeren.

Za sada se ne zna uzrok požara a širenju plamena po zidovima desetak spratova doprineo je snažan vetar. Desetak vatrogasnih vozila učestvovalo je u gašenju požara koji je u zgradi visokoj 336,1 metar. Neboder "Torč" (Baklja) izgrađen je u najvećem gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata 2011. godine i tada je proglašena najvišom stambenom zgradom u svetu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track