DONJECK: Povlačimo teško oružje, ali ne i Kijev LUGANSK: Ukrajina se delimično povlači
Foto: Reuters

Potrajaće

DONJECK: Povlačimo teško oružje, ali ne i Kijev LUGANSK: Ukrajina se delimično povlači

Planeta -
Povlačenje je počelo jutros u devet, a iz Debaljceva, Gorlovke, Donjecka i Telmanova biće povučeno oko 96 komada teškog naoružanja

DONJECK - Vlasti samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) saopštile su danas da su počele da povlače teško naoružanje sa linije razgraničenja.

Ukrajina još nije počela da povlači svoje naoružanje, saopštila je DNR, prenosi Itar-Tass.

Međutim, Luganska Narodna Republika saopštava da je ukrajinska vojska delimično počela da povlači svoje teško naoružanje.

Portparol Ministarstva odbrane DNR Eduard Basurin je izjavio da je povlačenje počelo jutros u devet časova, kao i da će iz gradova Debaljcevo, Gorlovka, Donjeck i Telmanovo biti povučeno oko 96 komada teškog naoružanja. Očekuje se da će povlačenje trajati oko dve nedelje, u skladu sa odredbama mirovnog sporazuma iz Minska.

Istovremeno su vlasti samoproglašene Luganske narodne republike (LNR) najavile da će u podne započeti sa povlačenjem teškog naoružanja iz Debaljceva, grada koji je poslednjih nedelja bio poprište oštrih borbi između proruskih i ukrajinskih snaga.

"Danas u podne ćemo povući oružje sa područja Debaljceva", izjavio je zamenik komandanta policije LNR Vitalij Kiseljev. On je dodao da je oružje spremno za povlačenje i da će u naredna dva dana biti premešteno na područja koja su za to predviđena.

Zvanični Kijev je sinoć saopštio da proruske snage stacionirane u blizini luke Marijupolj nastavljaju sa napadima na položaje ukrajinske vojske u tom gradu i naveo da zbog tih sukoba ne može da započne dogovoreno povlačenje teškog naoružanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track