PRLJAVA POSLA: Crnogorac valjao pobunjenicima drogu i oružje, sad robija u Siriji
Foto: Reuters

Iza rešetaka

PRLJAVA POSLA: Crnogorac valjao pobunjenicima drogu i oružje, sad robija u Siriji

Planeta -
Kod Ivana Popovića nađeno je 6,2 kg heroina, 23 kg trotila i 137 kapisli za detonaciju

PODGORICA - Ivan Popović (37) iz Berana uhapšen je u Damasku, glavnom gradu Sirije, kada su tamošnji policajci kod njega pronašli drogu i oružje koje je, navodno, planirao da prošvercuje pobunjenicima na ratištima.

Popović je uhapšen u planiranoj akciji, pošto je sirijski lokalni komitet imao informaciju o krijumčarima narkotika i oružja za "slobodnu sirijsku vojsku", koji su praćeni, potvrđeno je za podgorički Dan iz više izvora.

Prilikom hapšenja, kako saznaje list, kod njega su pronađena 6,2 kilograma heroina, 23 kilograma eksploziva trotil i 137 kapisli koje se koriste za detonaciju eksplozivnih naprava.

Popović je uhapšen u kombiju marke "mercedes vito" sa lažnim crnogorskim registarskim oznakama, koje su bile ručno izrađene. Sad u zatvoru čeka ishod suđenja.

Dan podseća da je u crnogorskom parlamentu za mart zakazana rasprava o izmenama Krivičnog zakonika, kojima su, između ostalog, predviđene zatvorske kazne za crnogorske državljane koji učestvuju u sukobima na ratištima u inostranstvu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track