KAKO SE KOME ĆEFNE: Zastava BiH uglavnom visi naopačke
Foto: Klix.ba

Hoće li je neko okrenuti?

KAKO SE KOME ĆEFNE: Zastava BiH uglavnom visi naopačke

Planeta -
Odgovorni za postavljanje zastave na federalne državne institucije i ne trude se da to urade na način koji ne sramoti državu

SARAJEVO - Zastava Bosne i Hercegovine verovatno je jedna od najskrnavljenijih na svetu i to, da problem bude apsurdniji, na mestima gde se to ne očekuje - na državnim institucijama i preduzećima, gde je često razviju naopačke.

Glavna zgrada Pošte, zgrada Narodnog pozorišta Sarajevo, Federalne uprave policije i Palate pravde (zgrada Pravnog fakulteta) treba da budu simbol funkcionisanja države ili bar jednog njenog dela, a ljudi čiji je zadatak da zastave istaknu uopšte ne nalaze za shodno da to urade kako treba.

U navedenim slučajevima zastavu okreću naopako naopako, piše portal Klix.ba. U Austriji za skrnavljenje državne zastave prestupnici mogu da budu kažnjeni i kaznom zatvora do šest meseci, u Švicarskoj je najviša kazna trogodišnji zatvor, u Portugaliji 240 dana zatvora, dok je u Italiji najveća moguća kazna za skrnavljenje zastave novčana globa od 10.000 evra, podseća portal.

(Klix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track