(VIDEO) HOLANĐANI ISPRAVLJAJU UKRAJINCE: Rusija nije oborila malezijski avion MH17!
Foto: Rojters

(Ne)namerna greška

(VIDEO) HOLANĐANI ISPRAVLJAJU UKRAJINCE: Rusija nije oborila malezijski avion MH17!

Planeta -
Ukrajinski mediji su izvestili da su članovi holandskog tima utvrdili da je ruskom raketom zemlja-vazduh tipa "buk" oboren "boing" kompanije "Malezija erlajnz"

MOSKVA - Većina ukrajinskih medija danas je pogrešno izvestila da su holandski istražitelji utvrdili da je Rusija odgovorna za obaranje malezijskog aviona MH17 iznad istoka Ukrajine u julu prošle godine, izvestila je Raša tudej.

Ukrajinski mediji su izvestili da su članovi holandskog tima utvrdili da je ruskom raketom zemlja-vazduh tipa "buk" oboren "boing" kompanije "Malezija erlajnz", pri čemu je poginulo blizu 300 putnika i članova posade, što oni nisu učinili.

"Mogu sa sigurnošću da kažem da nisu u pravu", rekao je portparol holandske službe javnog tužilaštva Vim de Bruin za RT. "Još nismo spremni da donesemo nikakav zaključak", dodao je on.

Izvor ukrajinskih medija koji su informaciju objavili, među kojima su TV kanal TSN i novinski list "Sevodnja", navodno je veb sajt Uainfo, koji sakuplja izveštaje sa raznih društvenih mreža.

Taj sajt citirao je izveštaj holandske državne televizije NOS o toku istrage.NOS zaista pominje teoriju da je MH17 oboren raketom "buk", ali ne tvrdi da holandska istraga to potvrđuje.

Holandija je objavila preliminarni izveštaj o padu aviona u septembru 2014. a pun izveštaj očekuje se u oktobru ove godine.

http://www.youtube.com/watch?v=iuoIw3jBV4g

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track