Antonov: Aktivnosti NATO su mnogostruko veće od ruskih!
Foto: Rojter

Zamenik ruskog ministra odbrane

Antonov: Aktivnosti NATO su mnogostruko veće od ruskih!

Planeta -
Sve ovo se radi kako bi se suzbila Rusija i kaznila zbog toga što odbija da se povinuje pravilima koje određuje Zapad, rekao Antonov

MOSKVA - NATO koristi ukrajinsku krizu da bi napredovao bliže ka ruskim granicama, izjavio je zamenik ruskog ministra odbrane Anatolij Antonov. On je dodao da su se aktivnosti Alijanse znatno proširile proteklih godina, prenosi Raša tudej.

"Mi smo zapazili da članice NATO koriste situaciju na jugoistoku Ukrajine kao pretekst za odbacivanje svih diplomatskih konvencija i slogana kako bi se približile granicama Rusije", kazao je Antonov.

On je dodao da je ono što NATO radi potpuno neproporcionalno u odnosu na, kako to zovu komandanti NATO, gomilanje ruskih snaga na ruskoj strani granice sa Ukrajinom."Aktivnosti NATO su mnogostruko veće od ruskih", rekao je Antonov, dodajući da to ne predstavlja pretnju za bezbednost Rusije, prenela je Raša tudej.

Sve ovo se radi kako bi se suzbila Rusija i kaznila zbog toga što odbija da se povinuje pravilima koje određuje Zapad, dodao je on.

"Umesto da ujedine snage u borbi protiv zla, od kojeg je najgori terorizam, zapadne nacije crtaju nove linije podele, nastojeći da stvore šeme kako da obuzdaju zemlje koje nisu dobrodošle. Danas je Rusija izabrana kao meta", kazao je ruski zvaničnik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track