(VIDEO) NEMA OPRAVDANJA: Braća znakovnim jezikom mame gluvoneme u ISIL
Foto: Printscreen Yt

Nov EPP džihadista

(VIDEO) NEMA OPRAVDANJA: Braća znakovnim jezikom mame gluvoneme u ISIL

Planeta -
Oštećenje sluha nije izgovor muslimanima da ne dođu u Islamsku državu, poručuju dva brata i obećavaju uništenje saveznicima Zapada u islamskom svetu

RAKA - Teroristička organizacija Islamska država u Iraku i Levantu (ISIL) objavila je nov propagandni video-snimak isključivo sa znakovnim jezikom, u kom poziva gluvonemu "braću i sestre" da im se pridruže u džihadu.

Naziv snimka je "Od opravedanih onima za koje nema opravdanja", što je nedvosmislena poruka da oštećenje sluha nije izgovor muslimanima da ne ratuju u ISIL.

Video-snimak traje pet minuta, a glavni akteri su dva gluvonema brata, snimljena dok obavljaju dužnost saobraćajaca u Mosulu, drugom po veličini gradu u Iraku, koji je prošlog leta pao u ruke ISIL.

"Gluv sam, ali s mojim bratom Abuom Abdur-Rahmanom radim u saobraćajnoj policiji u Islamskoj državi", kaže jedan od njih služeći se znakovnim jezikom.

Braća su u ovom video-snimku zapretila novim napadima pešmergama (kurdskoj miliciji), ali su govorili i o želji da pokolju neprijatelje, uključujući Britaniju, SAD, Francuskui Italiju. Takođe su zapretili uništenjem Saudijskoj Arabiji, Kuvajtu, Kataru i svim islamskim državama koje sarađuju sa Zapadom.

http://www.youtube.com/watch?v=zkYOL22F66A

(Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track