TEHERAN PRIMIO PORUKU: Pismo američkih senatora pokazuje da SAD nisu pouzdane
Foto: Reuters

Odgovor

TEHERAN PRIMIO PORUKU: Pismo američkih senatora pokazuje da SAD nisu pouzdane

Planeta -
Šef iranske diplomatije priznaje da je to pismo bez presedana i zaključio da je propagandna poruka počela - govorom premijera Izraela u Kongresu

TEHERAN - Iranski ministar spoljnih poslova Džavad Zarif ocenio je danas da pismo republikanskih senatora s upozorenjem da bi sledeći predsednik SAD mogao da odbaci sporazum o nuklearnom programu pokazuje da SAD nisu pouzdane.

"Ova vrsta komunikacije je bez presedana i nediplomatska. U stvari, ona implicira da SAD nisu pouzdane", rekao je Zarif, a prenosi portarol iranske televizije.

Zarif je pismo 47 republikanskih senatora povezao s prošlonedeljnim govorom izraelskog premijera Benjamina Netanijahua u američkom Kongresu, u kojem je on kritikovao mogući dogovor SAD i Iran o nuklearnom sporazumu.

"Propagandna kampanja je počela Netanijahuovim govorom pred Kongresom", rekao je Zarif.

Grupa republikanskih senatora uputila je otvoreno pismo rukovodstvu Irana, u kojem ih upozoravaju da ne treba da se dogovaraju s Obaminom administracijom o svom nuklearnom programu jer taj dogovor nije obavezujući i Obamin naslednik u Beloj kući mogao bi bez problema da ga raskine.

Pismo su kritikovali i Bela kuća i demokrate u Kongresu, optužujući republikanske senatrore da pokušavaju da sabotiraju pregovore.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track