Razneo se ispred zgrade lokalne vlade
Foto: REUTERS

Razneo se ispred zgrade lokalne vlade

Planeta -
Bombaš samoubica aktivirao je bombu i usmrtio devetero ispred zgrade vlade u provinciji Herat

KABUL - Najmanje devet osoba je jutros ubijeno, a više od 20 ranjeno kad je bombaš samoubica aktivirao eksploziv u automobilu kojim se dovezao do zgrade lokalne vlade u provinciji Herat, na zapadu Avganistana.

Zvaničnik okruga Guzara, Nasar Ahmad Popul, izjavio je da je napadač izveo akciju u trenutku dok je ispred i u zgradi bilo puno građana koji su došli kako bi obavili različite poslove u službama lokalne vlade.

"Kad je bombaš samoubica pokušao da uđe u sedište okruga, policija ga je zaustavila na kapiji, al je on ipak uspeo da aktivira eksploziv", dodao je avganistanski zvaničnik.

"Eksplozija je bila toliko jaka da ima žrtava i među policajcima i civilima", naveo je Popul.

Portparol provincijske policije, Nor Kan Nekzad, izjavio je da je devet osoba ubijeno - šest civila i tri policajca, a da je od 22 povređena, najviše bilo civila, javile su agencije.

Provincija Herat, kao i većina zapadnih provincija, važi za relativno mirniju oblast u kojoj pobunjenici nisu toliko aktivni kao na istoku i jugu zemlje.

U skoro celoj provinciji je došlo do prenošenja nadležnosti sa stranih trupa na domaće snage bezbednosti ili je taj proces u toku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja