(VIDEO) NEMAČKA U ŠOKU: Janis Varufakis pokazao Nemcima srednji prst!
Foto: Printscreen Yt

Slikoviti Grk

(VIDEO) NEMAČKA U ŠOKU: Janis Varufakis pokazao Nemcima srednji prst!

Planeta -
Grčki ministar tvrdi da je sporni video-snimak iz Zagreba montiran, Nemci kažu da nije

BERLIN - Nemačka jutros priča samo o jednoj temi - da li je grčki ministar financija Janis Varufakis nemcima pokazao srednji prst na nastupu na festivalu Sabverziv (Subversive) u Zagrebu?

Naime, Varufakis je sinoć prvi put nastupao na nemačkoj televiziji u veoma gledanoj emisiji voditelja Gintera Jauha na ARD (prvom programu nemačke javne televizije). Vrhunac emisije bio je kada mu je Jauh pustio video iz maja 2013, u kom Varufakis na festivalu u Zagrebu pred brojnom publikom kaže:

"Grčka je u januaru 2010. jednostavno trebalo da objavi da nije u stanju da ispuni svoje obveze u evrima, kako je učinila Argentina, i da pokaže Nemačkoj srednji prst (tu je podigao levu ruku i pokazao srednji prst) i kaže: 'Sada sami rešavajte problem'".

Vidno uznemireni Varufakis osporio je autentičnost tog video-snimka.

"Video je lažan. Taj prst nikada nisam pokazao. Prst je montiran. To vam zasigurno kažem, verujte mi", rekao je Vafufakis.

Svi nemački mediji - Bild, Špigl, Fokus i drugi - odmah su pozvali stručnjake za video-montažu i oni su jednoglasni da montaže nije bilo i da je video autentičan.

Emisiju na ARD sinoć je gledalo nekoliko miliona Nemaca. Bild se jutros na naslovnici portala pita: "Varufakis lagao milinima Nemaca?

Pogledajte i sami, sporni trenutak je na 01:57.

http://www.youtube.com/watch?v=1KSmcUyAZwU

(Večernji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track