(VIDEO) AMBASADOR: Severna Koreja je spremna da ispali nuklearne projektile na SAD!
Foto: AP

OPASNA PRIČA

(VIDEO) AMBASADOR: Severna Koreja je spremna da ispali nuklearne projektile na SAD!

Planeta -
Na pitanje da li je Severna Koreja sposobna da sada ispali nuklearnu raketu, odgovorio je: Da, u svakom trenutku. Uzvratićemo ako nas SAD napadnu

LONDON- Severna Koreja spremna je da upotrebi nuklearno naoružanje kad god se oseti ugroženom od SAD, rekao je Hjun Hak Bong, severnokorejski ambasador u Velikoj Britaniji. Bong, koji se retko pojavljuje u javnosti i daje intervjue, rekao je da SAD nemaju monopol na upotrebu nuklearne bombe.

On tvrdi da je Severna Koreja sposobna da ispali nuklearne projektile "u svakom trenutku", a upotrebiće i konvencionalno oružje da bi se odbranila. Ambasador je u intervjuu televiziji "Sky News" odbacio kao lažne optužbe o torturi u Severnoj Koreji, koje stalno iznose ljudi koji uspeju da pobegnu iz najzatvorenije države na svetu. On je te izbeglice nazvao "ološem i izdajnicima".

On je istakao da bi država kojom upravlja Kim Džong Un mogla da upotrebi atomsku bombu samo kao "odmazdu" u slučaju da bude napadnuta.

Na pitanje da li to znači da Severnokoreanci ne bi prvi pritisli dugme, ambasador je odgovorio da su oni "miroljubiv narod koji ne želi rat, ali se rata ne boji", dodavši da je to politika tamošnje vlade.

http://www.youtube.com/watch?v=gt5b-gEWtYU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track