LUBICOVA DEVOJKA STJUARDESA: Rekao mi je da će učiniti nešto po čemu će ga svi pamtiti
Foto: Reuters

Zločin najavio još pre godinu dana

LUBICOVA DEVOJKA STJUARDESA: Rekao mi je da će učiniti nešto po čemu će ga svi pamtiti

Planeta -
Marija V. je otkrila i da je Lubic često imao noćne more iz kojih se budio uz povike: "Padamo"

DISELDORF - Bivša devojka kopilota Džermanvingsa Andreasa Lubica - koji je prema prvim saznanjima osumnjičen za obaranje aviona i smrt još 149 osoba, među kojima i dve bebe i 16 srednjoškolaca - rekla je da joj se Andreas pre godinu dana poverio da će učiniti nešto što će promeniti sistem i po čemu će ga svi pamtiti.

Stjuardesa Marija V. (26) ispričala je da je Lubic još pre godinu dana najavio svoj zločinački čin. "Kad sam čula za pad aviona, odmah su u glavi počele da mi odzvanjaju njegove reči: "Jednog dana učiniću nešto što će promeniti čitav sistem i po čemu će me svi pamtiti i znati moje ime". Tada nisam znala šta to znači, ali sada je jasno...", ispričala je za Bild mlada stjuardesa. Kazala je i da je Lubic često imao noćne more iz kojih se budio uz povike: "Padamo".

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Stjuardesa Marija je raskinula sa Andreasom zbog njegovog nepredvidivog ponašanja koje ju je plašilo, a prema pisanju medija prethodnih dana njega je njen odlazak potpuno slomio.

Foto: Bild Printscreen
Foto: Bild Printscreen

Bili su zajedno 7 godina i živeli su zajedno u malom stanu u Diseldorfu, piše Bild. Nemački mediji su objavili i da je Lubic kupio čak dva ista audija od kojih je jedan nameravao da pokloni upravo njoj. Marija je međutim odbila automobil pa je Andreasu isporučen samo jedan, što ga je verovatno pogodilo s obzirom da su donedavno bili vereni i trebalo je da se uzmu.
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Univerzitetska bolnica u Diseldorfu potvrdila je da je Lubic bio njihov pacijent, da je u bolnici bio u februaru i 10. marta, ali da se nije lečio od depresije. Pronađeni dokazi i iscepana dokumentacija iz bolnice ukazuju na to da je bio bolestan, ali da je to krio od svih. Oproštajno pismo nije povređeno, a zasad se zna da nije bio verski fanatik, niti da je avion srušio iz političkih razloga.

(EPK/Bild)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track