UŽAS: Al Kaida otela dete zbog kog je plakao ceo svet
Foto: Tviter

Stravičan pohod terorista u siriji

UŽAS: Al Kaida otela dete zbog kog je plakao ceo svet

Planeta -
Hudea (4), devojčica sa fotografije na kojoj je podigla ruke pred objektivom jer je mislila da je puška, kidnapovana tokom bekstva

DAMASK - Sirijska devojčica Hudea (4), čija je fotografija s podignutim rukama u znak predaje pred foto-aparatom rasplakala svet, završila je u rukama terorista ozloglašene Al Kaide.Oni su je kidnapovali u gradu Idlibu nakon što je njena majka s još troje dece pokušala da u tom mestu pronađe utočište od ekstremista različitih frakcija, uključujući i Islamsku državu.Simbol stradanjaDevojčica je pre nekoliko dana postala simbol stradanja u Siriji zahvaćenoj surovim četvorogodišnjim građanskim ratom, kad je njena fotografija dospela na internet. Naime, Hudeu je krajem prošle godine u Atmeh parku za izbeglice, smeštenom na oko 10 kilometara od turske granice, video fotograf Osman Sagirli.

Kad je hteo da je fotografiše, nesrećno dete je pomislilo od foto-aparata da je puška i odmah podiglo ruke u znak predaje. Sagirli je nekoliko meseci kasnije objavio fotografiju i objasnio da je Hudea očigledno pod utiskom stravičnih stradanja u svojoj zemlji naučena da tako reaguje.- Kad sam je video šta radi, sledio sam se i krenule su mi suze - ispričao je Sagirli.Nepoznata sudbinaBritanski Dejli mejl sada je objavio da je Hudeina majka s njom i njenom braćom i sestrom krenula ka jugu Sirije jer su džihadisti dospeli veoma blizu izbegličkog kampa. Međutim, umesto da pronađe utočište, kidnapovali su ih članovi Nusra fronta, bliskog Al Kaidi, pa je sudbina Hudee nepoznata.- Građani Idliba suočiće se sa šerijatskim pravom i tako će sačuvati svoju zemlju i svoju krv - rekao je prilikom upada u grad Abu Muhamed el Golani, lider Nusra fronta.

Ekstremna interpretacija šerijataUBIJAJU ŽENE, KAMENUJU MUŠKARCEPripadnici Nusra fronta, koji su kidnapovali malu Hudeu, sprovode ekstremne verzije šerijatskog prava i poznati su po brutalnosti. Njihove metode kažnjavanja obuhvataju monstruozna ubistva žena i kamenovanje muškaraca do smrti za najmanji prestup.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track