NEONACISTA U VRHU: Vođa Desnog sektora Dmitro Jaroš savetuje načelnika ukrajinske vojske!
Foto: AP

Radikalno

NEONACISTA U VRHU: Vođa Desnog sektora Dmitro Jaroš savetuje načelnika ukrajinske vojske!

Planeta -
Jaroša Interpol traži zbog terorizma, ali ipak je poslanik u ukrajinskoj skupštini

KIJEV - Lider ukrajinskih neonacista, predsednik Desnog centra Dmitrij Jaroš, imenovan je za savetnika načelnika Oružanih snaga Ukrajine, javila je danas Raša tudej.

"Načelnik Generalštaba, general-pukovnik Viktor Muženko i Dmitrij Jaroš dogovorili su format saradnje između Desnog sektora i Oružanih snaga Ukrajine", saopštilo je ukrajino ministarstvo odbrane.

Paramilitarni bataljoni neofašističkog Desnog centra su se složili da budu pod komandom (ukrajinskih) vojnih komandanata i Muženko i Jaroš su naglasili potrebu za "jedinstvom" potvrđujući spremnost boraca "da se povinuju centralnoj komandi Kijeva".

Jaroša Interpol traži zbog terorizma (Foto: Reuters)
Jaroša Interpol traži zbog terorizma (Foto: Reuters)

"DUK je spreman da obavlja uobičajene zadatke sa vojskom, spremni su da se povinuju vojnoj komandi u pitanjima koja se odnose na nacionalnu odbranu protiv spoljnog neprijatelja, što omogućava svakom patrioti da štiti Ukrajinu", rekao je Jaroš.

Za Jarošom je raspisana Interpolova međunarodna poternica, na zahtev ruskih vlasti, za posticanje terorizma i ekstremisnih aktivnosti, mada je neonacista izabrani član ukrajinskog parlamenta kao lider političku partije "Desni centar".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track