Devojčica heroj osvojila Severni pol

Devojčica heroj osvojila Severni pol

Planeta -
Irkinja Džejmi Donovan stara osam godina najmlađa je osoba koja je posetila najseverniju tačku na planeti i ušla u Ginisa

DABLIN - Hrabra devojčica.Irkinja Džejmi Donovan (8) najmlađa je osoba koja je ikad kročila na tlo Severnog pola. Ališa Hempleman Adams, koja je do sada držala Ginisov rekord, bila je starija jedan dan od Džejmi u vreme svog putovanja na najseverniju tačku planete.

Mala Džejmi, rođena 17. oktobra 2003, na putovanje je krenula sa svojim ocem Ričardom, koji trči maraton, pa je išao na trku koja je organizovana na Severnom polu.

- Odlučio sam da povedem svoju ženu Kerolajn i ćerku da bi videle za šta sam naporno radio deset godina. Slučajno je ispalo da je Džejmi najmlađa osoba koja je otišla tamo. Stvarno sam ponosan na to kako se ponašala tokom puta i što je uopšte prihvatila avanturu - rekao je otac devojčice.

Džejmi je bila oduševljena svojim novim iskustvom.- Bilo je hladno, a helikopter je bio glasan. Ipak, volim Severni pol i vratiću se tamo jednog dana - kaže Džejmi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track