(VIDEO) MAJKA BEZ DUŠE: Amerikanka ostavila nepokretnog sina da skapa u šumi i otišla kod momka
Foto: Printscreen NBC

Srce da ti pukne

(VIDEO) MAJKA BEZ DUŠE: Amerikanka ostavila nepokretnog sina da skapa u šumi i otišla kod momka

Planeta -
Pet dana je mladić (21) bez hrane i vode cvileo u invalidskim kolicima po kiši i hladnoći dok ga nije prolaznik čuo i spasao

FILADELFIJA - Potpuno nepokretan mladić (21) skapavao je pet dana bez hrane i vode u šumi u parku Kobs krik jer ga je majka ostavila i otputovala u Merilend kod svog momka, saopštila je filadelfijska policija.

Sinu je ostavila samo jedno ćebence i Bibliju, a padala je jaka kiša i temperatura se noću spuštala na -30, izveštava CNN.

Mladić nije u stanju da ispriča šta se sve dogodilo, ali predstavnik policije kaže da ga je majka ostavila prošlog ponedeljka ujutro. Nesrećnik ima problema s očima, dehidriran je, izgladneo i ima gadnu posekotinu na leđima koja se verovatno inficirala. Prva pomoć pružena mu je u Dečjoj bolnici Filadelfije, a zatim je prebačen u Prezbiterijansku bolnicu.

Mladić je pod hitno zbrinut u bolnici (Foto: Printscreen NBC)
Mladić je pod hitno zbrinut u bolnici (Foto: Printscreen NBC)

"Dečko je očito borac. Neverovatno je bilo kad smo ga našli prošle noći. Duša ti se cepa kad vidiš da se neko tako ponaša prema ljudskom biću, a još posebno što je to uradila majka", kaže poručnik filadelfijske policije Džon Voker.

Slučaj je prijavila Škola budućnosti u Filadelfiji, koju taj mladi kvadriplegičar pohađa, prijavila da se momak danima nije pojavljivao na časovima. Pokušali su da kontaktiraju s majkom i vide šta se događa, ali ona se nije javljala. Policajci su je našli, ali slagala ih je da je sin s njom.

Džon Voker: Duša ti se cepa kad vidiš da se majka tako ponaša (Foto: Printscreen YouTube)
Džon Voker: Duša ti se cepa kad vidiš da se majka tako ponaša (Foto: Printscreen YouTube)

"Rekla je i porodici i policajcima da je dečko s njom kod njenog momka u Merilendu", kaže Voker dodajući da njen partner pojma nije imao šta se događa.

Majka je u nedelju uhapšena i protv nje je podignuta optužnica sa više tačaka - od nanošenja teške telesne povrede preko zanemarivanja osobe zavisne od tuđe nege do kidnapovanja. Majka snosi "očiglednu krivičnu odgovornost", kaže Voker i dodaje da nije morala ovako da zlostavlja svog sina jer su dve njene sestre, koje su pokušale da dobiju starateljstvo nad njim, bile voljne da se staraju o njemu.

Istraga protiv nje je pokrenuta, a policija će se posebno baviti načinom na koji se ona uopšte starala o svom sinu, teško ometenom u razvoju. Ta žena ima još jedno dete (16), za koje nije rečeno kog je pola, ali joj je takođe oduzeto i dati porodici na staranje.

http://www.youtube.com/watch?v=kH1oKSxfAvY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja