MAJKA IZ PAKLA: Ćerke svaku noć zaključam u sobu da ih ne bi napao moj muž pedofil
Foto: Thinkstock

Britanija to dopušta

MAJKA IZ PAKLA: Ćerke svaku noć zaključam u sobu da ih ne bi napao moj muž pedofil

Planeta -
Na monstruoznu ideju došla je sama majka, a britanske socijalne službe kažu da je to u redu!

LONDON - Jedna Britanka svake večeri zaključava svoje male ćerke u posebnu sobu s alarmom samo da zakon ne bi imao ništa protiv što s njima u domaćinstvu živi njen novi muž, osuđeni pedofil.

Zvuči neverovatno, ali istina je. Dve devojčice stvarno se svake večeri zaključavaju da bi se zaštitile od nasrtljivog očuha. Ako tokom noći moraju u ve-ce, dozivaju majku pomoću neke vrste voki-tokija za decu. Na monstruoznu ideju došla je sama majka, a sve da bi mogla da živi sa svojim novim, bolesno pohotnim mužem.

Dok je Britanija u šoku, socijalni radnici kažu da je sve u radi. Vlasti smatraju da su devojčice dovoljno zaštićene od potencijalnog napada zato što bi očuh, ako bi poželeo noću da ih napadne, morao da preskoči suprugu, koja bi se zasigurno probudila. Kako su zaštićene od potencijalnog napada osuđenog pedofila u drugim situacijama, ne navodi se.

Baka devojčica je u šoku, ali je njen trud da alarmira socijalne službe bio uzaludan.

"Sablažnjena sam činjenicom da je tom muškarcu dozvoljeno da se useli u porodični dom s mojim unukama", kaže užasnuto baka.

Njena ćerka, majka devojčica, bila je svesna nastranosti svog supruga jer su bili ljubavnici još 80-ih godina prošlog veka. Posle godinu dana veze, tražila je da ona bude "osoba s odobrenjem" koja nadzire svaki njegov kontakt s osobama mlađim od 16 godina, jer osuđeni pedofil ne sme s decom da bude bez nadzora.

Pošto je više želela da bude s njim nego sa sopstvenom decom, ćerkice su prve dve godine njihovog braka živele kod rodbine. U međuvremenu, majka je kupila i instalirala alarm, a u slučaj je uključila udruženje koje pomaže žrtvama seksualnog zlostavljanja.

Kad je priča osvanula u britanskim medijima, u javnost je izašao Piter Saunders, osnivač Nacionalnog udruženja osoba zlostavljanih u detinjstvu.

"Nijednom roditelju ili organu vlasti ne sme biti dozvoljeno da ovako stavlja na kocku bezbednost deteta. Situacija je još neverovatnija s obzirom na to da znamo kakve su sklonosti seksualnih prijestupnika, bilo osuđenih ili neosuđenih, da ponove zločin. Nikakvi alarmi i tehnološke bezbednosne mere neće sprečiti zlostavljanje, a ovaj slučaj je jednostavan primer majke koja se odrekla odgovornosti za svoju decu i vlasti su dužne da intervenišu. Taj čovek očigledno predstavlja rizik i jedini način da devojčice budu bezbedne je da se on ukloni iz porodične kuće", kategoričan je Saunders.

(Dejli miror)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track