KARIKATURISTA ŠARLI EBDO: Neću više da crtam Muhameda, dosta mi je svega!
Foto: Tviter

menja profesiju

KARIKATURISTA ŠARLI EBDO: Neću više da crtam Muhameda, dosta mi je svega!

Planeta -
Prvo izdanje nedeljnika posle napada uspelo je da zaradi ukupno 8 miliona evra ( 8,9 miliona dolara ). Štampano je pet miliona primeraka u 16 različitih jezika. Sav prihod od prodaje izdanja otišao direktno na Šarlie Hebdo i porodicama žrtava

Renald Luzer Luz, najveća zvezda karikature francuskog satiričnog nedeljnika Šarlie Hebdo, mete krvavog džihadističkog napada u januaru, rekao je da više neće da crta lik proroka Muhameda

- Neću više da crtam lik Muhameda, to me više ne interesuje. Neću da provedem ceo život crtajući te karikature“, rekao je Luz.

Broj nedeljnika koji je izašao nakon terorističkog napada na redakciju, s karikaturom poslanika Muhameda na naslovnoj strani, kako drži plakat "Ja sam Šarlie" i podnaslovom "Sve je oprošteno", izazvao je oštre demonstracije u nekoliko muslimanskih zemalja.

Karikaturidsta je tada izjavio da teroristi nisu pobedili.

- Oni će pobediti ako cjela Francuska bude u strahu- rekao je Luz.

Prvo izdanje nedeljnika posle napada uspelo je da zaradi ukupno 8 miliona evra ( 8,9 miliona dolara ). Štampano je pet miliona primeraka u 16 različitih jezika. Sav prihod od prodaje izdanja otišao direktno na Šarlie Hebdo i porodice žrtava .

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track