Dečak ubio trudnu verenicu svoga oca
Foto: BETA

SAD

Dečak ubio trudnu verenicu svoga oca

Planeta -
Kenzi Houk (26) ubijena je 2009. godine, u trenutku kada je bila u devetom mesecu trudnoće, a pronađena je mrtva u svom krevetu

PITSBURG - Sud u SAD proglasio je danas jednog četrnaestogodišnjaka krivim za ubistvo verenice svog oca, koje je počinio 2009. godine. Sudija suda u okrugu Lorens, Džon Hodž, proglasio je tinejdžera Džordana Brauna krivim za ubistvo verenice njegovog oca, 26-godišnje Kenzi Houk, i njenog nerođenog deteta.

Ta presuda znači da će Braun ostati u pritvoru za maloletnike do svoje 21. godine. Postoji mogućnost i da do tada on bude pušten na uslovnu slobodu, a odluka o tome biće uskoro donesena, i zavisiće od procene koliko je u pritvoru popravio ponašanje, piše agencija Asošiejted pres. Od kada je 2009. godine optužen za ubistvo, Braun je najveći deo vremena proveo u pritvoru za maloletnike. Ukoliko ga i sud za odrasle proglasi krivim, Braunu preti kazna doživotnog zatvora, bez prava na žalbu.

Tužba protiv Brauna prvobitno je i bila podneta sudu za odrasle, pošto, u slučaju optužbi za ubistva, tako nalaže pensilvanijski zakon, i to bez obzira na godine osumnjičenog. Kenzi Houk ubijena je 2009. godine, u trenutku kada je bila u devetom mesecu trudnoće, a pronađena je mrtva u svom krevetu, pošto joj je neko pucao u potiljak. Pucnjava se dogodila nakon što je otac Džona Brauna, Krostofer, otišao na posao. Tada su se u kući, pored ubijene Kenzi Houk, nalazili još samo njene dve dve ćerke i okrivljeni. Istražitelji su pištolj iz kojeg je pucano na Houkovu pronašli na putu kojim je Džordan Braun prošao nekoliko minuta posle pucanjave, kada je autobusom krenuo u školu.

http://www.youtube.com/watch?v=EwZepOHV5lc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja