SB UN žali zbog lansiranja rakete Severne Koreje

SB UN žali zbog lansiranja rakete Severne Koreje

Planeta -
Ambasadorka SAD je kazala da su se članice SB UN "dogovorile da nastave konsultacije o odgovarajućem odgovoru" Severnoj Koreji

NJUJORK - Savet bezbednosti UN izrazio je žaljenje zbog toga što je Severna Koreja pokušala da lansira raketu dugog dometa, ali nije upotrebio oštrije reči osude.

Američka ambasadorka u UN Suzan Rajs rekla je da Savet bezbednosti "žali zbog lansiranja (rakete)" jer ono krši rezolucije UN, dok su zapadne sile pojedinačno uputile znatno oštrije osude Pjongjangu, javila je agencija Frans pres.

Ambasadorka SAD je kazala da su se članice SB UN "dogovorile da nastave konsultacije o odgovarajućem odgovoru" Severnoj Koreji, ali nije dala naznake o prirodi mogućih odgovora, niti o tome kada bi mogli da budu upućeni.

Članice SB UN smatraju da je Severna Koreja neuspešnim pokušajem lansiranja rakete dugog dometa prekršila sankcije koje su joj nametnute u pogledu testiranja nuklearnog oružja.

Severnokorejska balistička raketa, koja je nosila meteorološki satelit, raspala se vrlo brzo posle lansiranja u petak ujutro po lokalnom vremenu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track