Čaves na poslednjoj turi zračenja

Čaves na poslednjoj turi zračenja

Planeta -
Predsednik Venecuele operisan je 26. februara u Havani, a lekari su mu tada uklonili drugi maligni tumor iz iste zone iz koje mu je prvi izvađen u junu 2011.

KARAKAS - Predsednik Venecuele Ugo Čaves doputovaće danas na Kubu, gde će se podvrgnuti poslednjoj turi radioterapije posle operacije raka pre dva meseca.

"U subotu ponovo idem u Havanu kako bih nastavio lečenje", kazao je Čaves, koji nije isključio mogućnost da pre toga dođe u Kartahenu u Kolumbiji na otvaranje šestog samita zemalja američkog kontinenta.

"Još ne znam da li ću ići u Kartahenu, pošto o tome neću odlučiti bez lekara", kazao je Čaves i dodao da će odluku doneti u narednih nekoliko sati.

"Da li hoćete da idem u Kartahenu? Podignite ruku ako ste za", upitao je Čaves okupljene pristalice ispred predsedničke palate u Karakasu. "Odmor, odmor", odvratili su. Venecuelanski predsednik, star 57 godina, boravio je od prošle od subote do srede na Kubi zbog trećeg ciklusa radioterapije.

Čaves je operisan 26. februara u Havani, a lekari su mu tada uklonili drugi maligni tumor iz iste zone iz koje mu je prvi izvađen u junu 2011, takođe na Kubi. Na čelu države od 1999, Čaves će na predsedničkim izborima 7. oktobra pokušati da dobije novi šestogodišnji mandat. Samit zemalja američkog kontinenta održava se danas i sutra u Kolumbiji, u prisustvu većine lidera američkih država.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track