(VIDEO) ZLOČINCI IZA REŠETAKA: Ovo su teroristi OVK koji su napali Kumanovo!
Foto: Printskrin

MUP objavio snimak

(VIDEO) ZLOČINCI IZA REŠETAKA: Ovo su teroristi OVK koji su napali Kumanovo!

Planeta -
Pronađen je veliki arsenal oružja, a lideri oružane grupe su bili Muhamed Krasnići, poznat kao komandant Mališeva, Mirsad Ndrecaj, poznat kao komandant Nato, Sami Uškini, poznat kao komandant Sokoli, Bei Rizaj i Dem Šehu

Portparol ministra unutrašnjih poslova Ivo Kotevski je rekao da je policija pronašla tela 14 terorista u uniformama.

„MUP radi na identifikovanju poginulih terorista. Teroristička grupa je brojala više od 40 ljudi, a teroristi su planirali napade na makedonske institucije“, izjavio je Kotevski. On je dodao da je stradalo ukupno osam pripadnika policijskih snaga.

Pronađen je veliki arsenal oružja, a lideri oružane grupe su bili Muhamed Krasnići, poznat kao komandant Mališeva, Mirsad Ndrecaj, poznat kao komandant Nato, Sami Uškini, poznat kao komandant Sokoli, Beg Rizaj alijas komandant Begu i Dem Šehu zvan Juniku. Svi sa Kosova.

Koteski je na konferenciji za novinare rekao da su oni Albanci sa Kosova i dovode se u vezu sa formiranjem brojnih teroristickcih i ekstremističkih grupa u regionu, odnosno, kako je rekao, figuriraju kao osnivači paravojnih struktura.

Napomenuo je da do sada jedino nije konačno potvrđena identifikacija Mirsada Ndrecaja. Među identifkovanim je, kaže, i Džafer Zumberi iz Đakovice.

Deo privedenih je od ranije poznat policiji, kazao je portparol MUP-a i dodao da teroristi sa sobom nisu imali lična dokumenta, te da je na licu mesta pronađen arsenal oružja.

Precizirao je da su oni u Makedoniju ušli početkom maja s namerom da sredinom meseca počnu sa terorističkim napadima.

Makedonska policija objavila je snimak uhapšenih terorista

http://www.youtube.com/watch?v=_p9Vd0GJppo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track