(VIDEO) SNIMAK HAPŠENJA TERORISTA U KUMANOVU: Pogledajte akciju makedonskih specijalaca!
Foto: Makedonska Policija

Makedonska policija objavila snimak

(VIDEO) SNIMAK HAPŠENJA TERORISTA U KUMANOVU: Pogledajte akciju makedonskih specijalaca!

Planeta -
U antiterorističkoj akciji koja se ovog vikenda odigrala u Divo naselju u Kumanovu, poginulo je osam makedonskih policajaca, dok je likvidirano 14 terorista

Makedonska policija objavila je snimke hapšenja albanskih terorista! U antiterorističkoj akciji koja se ovog vikenda odigrala u Divo naselju u Kumanovu, poginulo je osam makedonskih policajaca, dok je njih 37 povređeno. Likvidirano je 14 terorista, koji su došli sa Kosova.

Podsetimo, do sada su u Makedoniji bila dva velika sukoba Albanaca i makedonskih snaga bezbednosti. Prvi se odigrao u februaru 2001. godine, koji je počeo tako što su Albanci iz zasede ubili 8 makedonskih vojnika, a makedonske snage počele akciju na području Tetova.

Sukobi se se završili Ohridskim sporazumom.Drugi veliki sukobi su počeli januara 2012. godine, posle protesta muslimana, koji su bili nezadovoljni zbog jedne od maski na karnevalu u selu Vevačni, koja je na satiričan način prikazala svetu knjigu muslimana, Kuran. U gradskom prevozu u Skoplju je ubrzo došlo do niza sukoba u Skoplju, koji su se proširili i na druge gradove. Sredinom marta nemiri su se proredili i potpuno nestali.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Na snimcima se vidi akcija makedonskih specijalaca.

http://www.youtube.com/watch?v=-FZu_DEPqxw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track