Gori Sibir, bukti najmanje 70 požara

Nesreća

Gori Sibir, bukti najmanje 70 požara

Planeta -
Sibirski regionalni centar Ministarstva za vanredne situacije saopštio je da je broj regiona pogođenih požarima, za jedan dan porastao sa četiri na šest, preneo je Itar-Tas.

KRASNOJARSK - Najmanje 70 požara bukti na površini od oko 18.700 hektara širom Sibira, objavili su ruski mediji.Vatrogasne ekipe do sada su uspele da stave pod kontrolu 24 požara koji su zahvatili površinu od oko 9.300 hektara.

Sibirski regionalni centar Ministarstva za vanredne situacije saopštio je da je broj regiona pogođenih požarima, za jedan dan porastao sa četiri na šest, preneo je Itar-Tas s.Među ugroženim oblastima su transbajkalska i krasnojarska, kao i novosibirska i regioni Altaj, Burjatija i Tuva.

Situacija je naročito teška u transbajkalskom regionu, gde je devet velikih požara zahvatilo površinu od 17.450 hektara, a tri od njih koji su se proširili na 8.350 hektara, stavljena su pod kontrolu.Vatrogasne službe iz ostalih ruskih regiona poslate su u pomoć kolegama u ovom regionu, navodi ruska agencija.

Ukupno 1.570 ljudi, uz pomoć 253 vatrogasna vozila, trenutno učestvuje u gašenju požara.Prema saopštenju Ministarstva, požare su najverovatnije izazvali seljani paleći suvu travu, a vatra se proširila zbog visokih temperatura i vetra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track