Orgijali umesto da paze Obamu

Neviđen skandal u americi

Orgijali umesto da paze Obamu

Planeta -
Jedanaest tajnih agenata i pet vojnika opozvani s dužnosti jer su imali seks s prostitutkama u Kolumbiji u vreme kad je trebalo da obezbede grad za dolazak predsednika SAD

VAŠINGTON - Osramoćena tajna služba.Američki tajni agenti, njih 11, i pet vojnika zaduženi da čuvaju Baraka Obamu opozvani su s dužnosti nakon što je otkriveno da su orgijali s prostitutkama u jednom kolumbijskom hotelu umesto da obezbede mesto za dolazak predsednika. Skandal je otkriven jer jedan od agenata nije platio prostitutki, a ona se potom žalila, pa je moralo da reaguje osoblje hotela, koje je pozvalo policiju.

Agenti i vojnici otputovali su u kolumbijski grad Kartaginu nedelju dana pre samita Obame i 33 južnoamerička lidera održanog tokom minulog vikenda. Njihov zadatak je bio da obezbede sve pre nego što predsednik dođe. Oni su, međutim, odseli u hotelu sa pet zvezdica „Karibi”, u kojem nije planirano da boravi i predsednik SAD. Prema navodima osoblja, Amerikanci su se nedelju dana opijali i zabavljali sa ženama.

Javnost je o skandalu obavestio republikanski kongresmen Piter King, predsedavajući Odbora za nacionalnu bezbednost. On je rekao da su žene s kojima su se agenti družili verovatno prostitutke. King je naveo da su tajni agenti, od kojih su mnogi oženjeni, uhvaćeni u bludu nakon što je jedna od žena ostala u sobi agenta posle sedam sati ujutru, suprotno pravilima hotela. Kad je agent odbio da otvori vrata radniku hotela, pozvana je policija. Ispostavilo se da žena nije htela da napusti hotelsku sobu jer joj agent nije platio.

Američki mediji dodaju da je, pored agenata i marinaca, u istom hotelu, u kojem noć košta od 160 do 200 dolara, boravilo i osoblje Bele kuće.

Američka tajna služba nije želela da iznosi detalje skandala. Ona je navela da je predsednik Obama o svemu obavešten, ali ni on nije dao zvaničnu izjavu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track