(VIDEO) NAPAD NA KRALJA ČOKOLADE: Poršenkovu prodavnicu slatkiša gađali granatom
Foto: Printscreen Yt

Eksplozija u Kijevu

(VIDEO) NAPAD NA KRALJA ČOKOLADE: Poršenkovu prodavnicu slatkiša gađali granatom

Planeta -
Eksplozija je napravila rupu širine 0,6 metara u zidu prodavnice. Porošenko je obećao da će prodati firmu "Rošen" kad bude izabran za predsednika, ali to nikad nije uradio

KIJEV - Ispred prodavnice konditorskih proizvoda, koja je u vlasništvu lanca "Rošen", čiji je vlasnik ukrajinski predsednik Petar Porošenko, eksplodirala je bomba, saopštila je danas policija, dok ruski mediji javljaju da je ispaljena granata iz ručnog bacača.

"Eksplozija je napravila rupu širine 0,6 metara u zidu prodavnice. Oštećene su police i deo robe", navela je policija u saopštenju, dodajući da se incident dogodio noćas oko ponoći po lokalnom vremenu, prenosi Rojters.

Kompanija "Rošen", koja ima fabrike konditorskih proizvoda u Ukrajini, Rusiji, Mađarskoj i Litvaniji, nije objavila nikakav komentar. Lanac prodavnica "Rošen" proširio se pošto je Porošenko, koga su zbog toga prozvali "kraljem čokolade", izabran je za predsednika 2014. godine.

Neidentifikovani napadači su početkom ove godine razbili izloge nekih "Rošenovih" prodavnica. Porošenko je obećao da će posle izbora prodati deo kompanije, ali je ove godine rekao da je to teško izvodljivo zbog nepovoljnih tržišnih uslova.

http://www.youtube.com/watch?v=GLWop-yYYzw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja