Zemljotres od 6,5 Rihtera potresao Čile
Foto: REUTERS

Zemljotres od 6,5 Rihtera potresao Čile

Planeta -
Nema izveštaja o povređenima od potresa, koji se dogodio na dubini od skoro 26 kilometara u priobalnom gradu Valparaiso, a zatresle su se i zgrade čak u prestonici Santjagu

SANTJAGO - Snažan zemljotres jačine 6,5 stepeni Rihterove skale pogodio je rano jutros istočni priobalni grad Valparaiso u Čileu, a zasad nema izveštaja o pričinjenoj šteti, niti povređenima.

Državna služba za vanredne situacije saopštila je da je deo obale evakuisan iz predostrožnosti, ali da zasad nema opasnosti od cunamija, javio je Rojters.

Od potresa, koji se dogodio na dubini od skoro 26 kilometara, zatresle su se zgrade čak u prestonici Santjagu, koja je udaljena 112 kilometara od ovog grada.

Prema izveštajima lokalnih medija, struja i telekomunikacione veze nisu u prekidu.

Državni rudni gigant "Kodelko", najveći proizvođač bakra u svetu, saopštio je da zemljotres nije uticao na njegovo poslovanje, a uobičajeno radi i svetska rudna kompanija "Anglo Amerikan".

U Čileu se zemljotresi često dešavaju, a poslednji veliki potres dogodio se u februaru 2010. godine u centralnom delu zemlje, kada je stradalo više stotina ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track