NAMEŠTALJKA: OVK hteo da ubije brata Edija Rame?
Foto: Dado đilas

Napad terorista na rođaka albanskog premijera

NAMEŠTALJKA: OVK hteo da ubije brata Edija Rame?

Planeta -
U saobraćajnoj nesreći koju su izazvali teroristi teško povređen Arben Rama, član familije predsednika vlade Albanije, tvrde obaveštajci

TIRANA/PRIŠTINA - U saobraćajnoj nesreći na putu između Gnjilana i Prištine u noći između ponedeljka i utorka teško je povređen Arben Rama, blizak rođak albanskog premijera Edija Rame.Detalji udesa nisu poznati, ali obaveštajni krugovi spekulišu da su saobraćajku namestili teroristi iz takozvane Oslobodilačke vojske Kosova nezadovoljni stavom Edija Rame o napadima na Gošince i Kumanovo, javio je portal Vesti onlajn pozivajući se na dobro obaveštene izvore.Inače, mediji su pisali da je akcije u Gošincima i Kumanovu odobrio upravo Edi Rama, ali mnogi veterani OVK ipak nisu zadovoljni njegovim reakcijama i stavovima o tim događajima. Kako se navodi, to nezadovoljstvo je i razlog što su rešili da predsedniku vlade Albanije pošalju krvavu poruku, pa su navodno izazvali udes u kom je njegov blizak rođak teško povređen.Podrška i raskolIako se podaci o udesu zasad kriju, pa nema ni potvrde ni demantija priče, vest o pokušaju ubistva Arbena Rame preneli su i albanski mediji, ali su je okarakterisali kao „fantazmagoriju srpskih novinara“. Zvanična Tirana takođe nije reagovala na tvrdnje.

Rade o glavi albanskom premijeru Ediju Rami... Veterani OVK
Rade o glavi albanskom premijeru Ediju Rami... Veterani OVK

Novac iz SkopljaKrajem maja Hamdi Ndrecaj, poznat kao Komadant Panteri, gostujući na jednoj kosovskoj televiziji otkrio je da su planovi za napad na Kumanovo ugovoreni u automobilu skopskih registracija u Uroševcu. On tvrdi da se o napadu sa njima dogovarao Šenasi Mehmeti, agent makedonske tajne službe, ali da on upravo zbog učešća ovog bezbednjaka nije želeo da bude deo kumanovske grupe.Kako je naveo, za dogovor su znala samo četvorica od 44 terorista koji su učestvovali u akcijama.

Službe bezbednostiOBAVEŠTAJCI SVE ZNALI?Ni mesec dana posle napada u Kumanovu nije mnogo poznato šta se zaista desilo, a mnogi spekulišu da je makedonska Agencija za obaveštajni rad znala za planove terorističke grupe odgovorne za krvoproliće. Oni su upozorili na namere vođa terorista i kurs akcije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track