VIDEO ARMAGEDON U KIJEVU: Gori rafinerija nafte, poginuli vatrogasci i radnici, 6 nestalo
Foto: Printtscreen

Vatrena buktinja van kontrole

VIDEO ARMAGEDON U KIJEVU: Gori rafinerija nafte, poginuli vatrogasci i radnici, 6 nestalo

Planeta -
Požar je izazvao eksploziju rezervoara sa naftom, u skladištu blizu Kijeva i tom prilikom je poginulo nekoliko vatrogasaca. Vatra je van kontrole i 17 velikih rezervoara je u plamenu
1 / 5 Foto: Printtscreen

KIJEV - Najmanje četiri osobe su poginule, kada je u skladištu nafte na području Kijeva izbio veliki požar, javila je Ukrajinska novinska agencija UNN, pozivajući se na izvore u državnoj Hitnoj pomoći.

Požar je izazvao eksploziju rezervoara sa naftom, u skladištu blizu Kijeva i tom prilikom je poginulo nekoliko vatrogasaca. Vatra je van kontrole i 17 velikih rezervoara je u plamenu.

Na istom mestu se nalaze rezervoari za gas i postoji opasnost da i oni eksplodiraju.

Katasrtofa u skladištu, koje se nalazi 20 kilometara jugozapadno od Kijeva, počela je u ponedeljak uveče, a u početnom požaru poginuo je jedan radnik, dok su pet ostalih sa ozbiljnim opekotinama prebačeni u bolnicu.

Vatra se jutros proširila i izazvala masovne ekplozije, što je prouzrokovalo i smrt nekoliko vatrogasaca, naveo je na svom Tviter nalogu ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov. Za šest policajca se ne zna gde su, dok je drugih šest povređeno u odvedeno u bolnicu, prenosi Raša tudej.

http://www.youtube.com/watch?v=c5Puk4aBl74

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track